Dag 7

15 mei 2005

Bijdrage van: Aad

Vroeg in de ochtend nog even terug naar het verlaten Calmez hotel. De kapsalon naast de ingang is al lang niet meer in gebruik, hier werden mensen geknipt en geschoren, voordat de Interstate het doodvonnis over het hotel velde. Een geschrokken duif vliegt op, het beestje is niet meer gewend aan passanten.

Het volgende doel is Jiggs Smokehouse. Het onaanzienlijke restaurantje ligt aan de afslag Parkersburg Road aan de Interstate 40. Om 10 uur was de zaak net geopend en ik was de eerste klant. De man achter de toonbank was met het verkeerde been uit bed gestapt en het verbaasde me niet: je zult maar heel de dag in de geur van gerookt vlees moeten werken. Aan de wand een behangetje van visitekaartjes en ik heb de mijne erbij gehangen. Een BBQ sandwich besteld en dat ziet eruit als een hamburger, maar dan vijf keer zo groot met een halve gerookte koe of varken, die er aan alle kanten uitsteken. Zo te zien zijn we al bijna in de staat Texas, waar alles immers groter en misschien wel beter is.

Via Amarillo bij de Palo Duro Canyuon gekomen. Het is een van de moooie natuurparken, die Amerika rijk is. De moeder van alle Canyons moet echter nog komen en om daar wat meer tijd voor uit te kunnen trekken neem ik een stuk Interstate 40. Het aandeel route 66 is in Texas toch al nauwelijks aanwezig.

Het splinternieuwe kompas, dat ik voor $ 20,00 in Chicago had gekocht, heb ik in het hotel achtergelaten. Allesbehalve betrouwbaar want waar ik ook heen reed, het leek of ik altijd naar het westen ging. En zo werd ik in Chicago weer op slinkse manier naar het startpunt teruggevoerd (zie dag 3). Een groot bord wijst op de specialiteiten van de omgeving: Indiaanse trommels en Belgische tapijten. Belgische tapijten??? Een frietkot had ik aannemelijker gevonden.

Even verder op passeren we het plaatsje Adrian, dat precies halverwege de Route 66 moet liggen. Op de staatsgrens Texas/New Mexico ligt het spookstadje Glenrio. Goed onderhouden, veel wind, wegwijzers en een bureau "for information". Zoals te verwachten niet bemand natuurlijk. In arriveer in Tucumcari, een klassieke Route 66 "stopover", waar je zelfs in een wigwam kan overnachten. Veel te duur: dus toch maar Holiday Inn. De dagteller staat op 402 mijl, totaal 1568 mijl.

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20050515112249116