Dag 8

20 mei 2005

Bijdrage van: Aad

Gisteren voor de tweede keer sinds Chicago een tijdzone gepasseerd. 'Central time' werd 'Mountain time, een uur later. Het tijdverschil met Nederland is nu 8 uur en omdat ik zo nu en dan contact heb met de Mammoet thuisbasis, is het raadzaam om hier rekening mee te houden.

Verrassing van deze dag is de stad Albuquerque, de grootste stad van New Mexico en opvallend op gebied van architectuur en kleuren. De vrouwen vallen ook op en als ik de nummerplaat van een voor een bioscoop geparkeerde auto met het kenteken 887*DAF fotografeer, komt de juffrouw van achter de kassa aangerend om te zien wat ik aan het doen ben. Na haar gerustgesteld te hebben, maak ik ook nog een paar foto's van haar, hetgeen ze leuk vindt, maar jammer genoeg moet ik door.

Op de Interstate, die we om op te schieten weer even nemen, liggen veel stukken rubber van vrachtwagenbanden. De trucks mogen hier even hard als alle andere auto's, afhankelijk van de borden 55 of 65 mijl. Opmerkelijk is dat de vrachtwagens, voornamelijk eigen rijders zich niet aan de snelheid houden en je met gemak met 80 mijl of harder inhalen. Met hun CB's (bakkies) houden ze elkaar op de hoogte over snelheidscontroles en 'bears' (politie) en als je bij hen in de buurt blijft zal je niet gauw worden bekeurd. Maar het kost ze blijkbaar wel erg veel banden.

Een onafzienbare colonne vrachtwagens dendert dag en nacht van west naar oost en andersom. Ook zie je mooie Santa Fe diesellocomotieven gevolgd door een eindeloze sliert wagons. In Holbrook de goedkoopste overnachting op de route bij Economy Inn gehad. $ 29 en de dagteller staat op 450 mijl, totaal 2018 mijl afgelegd.

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20050516140917177