Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Dag 9   
Holbrook ligt in de staat Arizona. Van alle staten die je met de Route 66 aandoet is Arizona het meest interessant. Bij het ontbijt in Wendy's de "Arizona Republic" doorgelezen voor het locale nieuws en de volgende nieuwsitems vielen op: *Gastax of 4,3 cent the gallon accepted *Killer bees unlikely to zip across hot desert *Man bites head of rattlesnake after it bit first *Bear that ate suicide victim to be destroyed *Mass murderer unwelcome in Laveen Eet Smakelijk!

Ik nam nog maar een stukje toast met jam en prepareerde me voor een nieuwe confrontatie met deze harde maatschappij. Maar zoals altijd staat er vaak alleen maar slecht nieuws in een krant en valt het allemaal best mee. Een must is een bezoek aan het Petrified forest. Door een gril van de natuur zijn hier boomstammen uit een ver verleden in de grond onder hoge druk versteend en vervolgens door aardbewegingen naar boven gedrukt. Ik koop in het visitors center een klein afgezaagd stukje van zo'n boom, mooi gepolijst en het ziet er uit als een gekleurde marmersoort. Een stukje hiervan ligt nu als presse papier op het bureau in mijn kantoor, naast een Russisch schaalmodel model van de Kursk, die in 2001 door Mammoet werd geborgen. (Lees tot het boeiende en enerverende bergingsverhaal, dat zich heeft afgespeeld op de Barentszee).

Na het Petrified Forest kom ik in Meteor City. Zo'n 50.00 jaar geleden, toen hier tropische bossen waren, is hier op deze plek een meteor ingeslagen, die een krater met een doorsnee van ruim 1600 meter heeft nagelaten. Een favoriete trekpleister voor de toeristen, maar ook voor Nasa astronauten, die hier voordat ze op de maan landden, hebben geoefend. Het lijkt ook wel op een maanlandschap.

Opvallend bij deze toeristische attracties zijn de duidelijke verwijzingsborden langs de weg en vanzelfsprekend in Amerika, de schone toiletten. Daar kunnen we in Nederland (en Zeeland) nog wel wat van leren.

Even daarvoor ben ik over een mooi nostalgisch stukje Route 66 bij Winslow gereden. Bekend van the Eagles. song 'Standing on the corner in Winslow Arizona uit het album 'Take it easy'. Vervolgens ter hoogte van Flagstaff naar het noorden afgeslagen om via de US 89 naar de Grand Canyon te gaan.

Het ontbreken van de kaartlezer of navigatiesysteem (bestond nog niet) brak mij op: ik rij verkeerd en te lang door en arriveer eind van de middag in Glen Canyon. Wel een mooie omgeving, en door het drukke weekeinde geen hotelkamer te krijgen. Tot diep in de avond op zoek naar een slaapplaats, die ik uiteindelijke in Kanab in Utah heb gevonden. De laatste kamer is zeer ruim en speciaal ingericht voor invalides. De bijbehorende invalidenparkeerplaats dan ook maar in beslag genomen. De dagteller staat op 385 mijl, totaal van de reis 2403 mijl.

(versteend hout)
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Route 66

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel