Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Dag 10   
Van Kanab (Utah) terug naar het zuiden gereden en komen zo weer in de staat Arizona. Het plaatsje Page is gesticht voor huisvesting van de mensen, die aan de Glen Canyon dam in de Calorado rivier hebben gewerkt. Na het voltooien van de dam zijn de mensen er tegen de verwachting in blijven wonen en ik kan mij daar iets bij voorstellen: wat een prachtige omgeving!

Als gevolg van de dam is er een groot meer ontstaan met midden in een grote rotspunt met de toepasselijke naam Lone Rock. Op deze zondag is het erg druk op het strand, waar veel RV's (Recreational Vehicles) bij het water zijn opgesteld.

Optimale vakantiestemming en de brunch genoten op het terras van de Wahweep Lodge, inclusief schitterend uitzicht op het meer.

's-Middags een tour gemaakt in het Duckmobiel van Ducktours naar een door wind en water uitgesleten rotsformatie in de woestijn. De wandeling hierdoor is niet helemaal zonder gevaar, vorig jaar is hier een aantal Franse toeristen verdronken in een plots opkomende stormvloed.

Dit water was afkomstig van een onweersregenbui kilometers verder op en de Fransen werden verrast tijdens de wandeling, toen het op deze locatie nog stralend weer was.

De "Antilope Passage" ligt op "Indian Territory" en toen ik downhill terug reed naar Page werd ik door officer Andersen betrapt op speeding. Aardige patrolman, maar wel onverbiddelijk als een Indiaan op het oorlogspad. $ 31,- boete, maar wel een mooi fotomoment.

Een naast de weg gelegen krachtcentrale trekt mijn aandacht vanwege het volautomatische kolenaanvoersysteem, dat door smalspoor treintjes zonder bestuurder wordt verzorgd. Volgens bewoners van Page jagen de Indianen soms kleinvee, zoals geiten onder de trein om schadevergoeding te claimen. Hier worden de kool en de geit niet gespaard.

Vervolgens naar de echte "Glen Canyon", zoals de Chinees zei, die ik de weg vroeg en was net op tijd om op de East Rim van de imposante Grand Canyon de felgekleurde zonsondergang te zien. Wederom veel moeite moeten doen om een hotelkamer te vinden en buiten het park bij Best Western de laatste kamer gekregen tegen de vriendenprijs van $ 108,-. De duurste overnachting van de hele reis: het is goed te merken, dat dit een toeristisch hoogtepunt is. De dagteller staat op 314 mijl, totaal afgelegd 2.717 mijl.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Route 66

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel