Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Dag 15 (Einde reis Route 66)   
In twee weken ben ik van Chicago aan Lake Michegan naar Los Angeles gereden. Vaak over de fameuze Route 66 en soms via de veel snellere Interstate. Het eindpunt is de pier van Santa Monica aan de Pacific Ocean en als je hier staat, begrijp je waarom zoveel mensen op deze oude route westwaarts zijn gegaan.

Natuurlijk ging ik even langs de Mammoet vestiging in South El Monte en tot mijn grote verbazing waren er veel interessante ontwikkelingen, waarvan het Mammoet hoofdkantoor in Amsterdam geen weet had. Mammoet Western, zoals het toen heette had bijvoorbeeld net een reddingsoperatie uitgevoerd bij een museum, waarbij een mammoet replica in een vijver bij een museum tijdens een storm lossloeg en dreigde te zinken. Ook waren ze bezig met een interne verhuizing in een natuurhistorisch museum, waarbij kostbare zaken zoals dinosaurus skeletten en een loodzware vitrine naar andere zalen moesten worden gebracht. Het zware transport in Amerika gaat wel even anders dan we in Europa gewend zijn, maar het valt buiten het bestek van dit route 66 verhaal om hier verder op in te gaan. U vindt deze verhalen elders op deze site onder "Mammoetologie" en daar kunt u meer over mijn (Mammoet)ervaringen in LA lezen.

De draaimolen op de pier van Santa Monica is bekend van veel films waarin de gerestaureerde carrousel voorkomt.

De sfeer is er relaxed en de mensen op het strand hebben zo te zien weinig zorgen aan hun hoofd. Ik ben al weer in gedachten bezig met de voorbereiding van een nieuwe uitgave van Mammoet Mail en in mijn trouwe Oldsmobile Cutlass Sierra rij ik de volgende ochtend vroeg naar het vliegveld. Op LAX laat ik de auto achter bij National en noteer een eindstand van 3.650 mijl. Omgerekend is dat 5.840 km verdeeld over acht staten en het "doen" van de Route 66 bleek een fascinerende manier om een dwarsdoorsnede van de Amerikaanse samenleving te beleven en ook jezelf te hervinden.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Route 66

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel