Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Mammoet in Amsterdam   
Als rechtgeaard Amsterdams bedrijf had Mammoet Transport oorspronkelijk zijn hoofdkantoor in de hoofdstad. Eerst in het Goedkoop gebouw aan de Westerdoksdijk en later in het Havengebouw bij het CS. De klanten die er op bezoek kwamen waren onder de indruk van het uitzicht en niet alleen tijdens Sail, waarvoor we speciaal een party voor de klanten organiseerden. Omdat ik de camera altijd paraat had en er vele malen de zon heb zien opkomen en weer heb zien ondergaan, maakte ik steeds weer andere sfeerbeelden.

Het Mammoet kantoor was gevestigd op de 11e etage en aan de ene kant keek je uit op het altijd fascinerende IJ. Aan de andere zijde had je een schitterend uitzicht op de verschillende grachtengordels met de Westerkerk als markant punt. In de winter waren de bomen kaal en kan je de grachten duidelijk zien. In feite keek je uit op het oude 17e eeuwse havenfront, want het Centraal Station en het Havengebouw staan op een stuk drooggelegd land dat vroeger nog het IJ was. De tv-serie Baantjer eindigt met beelden die vanuit het Havengebouw zijn gemaakt, die de onvervalste Amsterdamse sfeer voortreffelijk over brengen.

Op een zondag heb ik wel eens foto's gemaakt van een Mammoet Ferry Transport combinatie, die speciaal hiervoor naar Amsterdam gekomen was. Deze foto's werden gebruikt voor Mammoet Mail, alsmede de MFT kalender en het feit dat ik de chauffeur via een verkeerde afslag naar een te laag viaduct had geleid, moge mij alsnog worden vergeven. Omdat ik niet al te ver van het Havengebouw woonde, was het mijn gewoonte om soms buiten de werktijden naar kantoor te gaan. Dat was prettig om eens ongestoord het een en ander uit te werken. En dan zag Amsterdam er zonder de doordeweekse drukte weer heel anders uit. Bijgaande foto's brengen deze sfeer door het beperkte formaat maar gedeeltelijk over, maar ik kan u verzekeren dat het iedere keer weer een belevenis was om Amsterdam vanuit dit standpunt te kunnen zien.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Mammoetologie

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel