Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Parels van de Oosterschelde   
De 12e Kunst- en Natuurroute vindt dit jaar plaats met als thema 'Parels van de Oosterschelde'. Meer dan 30 kunstenaars exposeren hun werk op bijzondere locaties in het idyllisch aan de Oosterschelde gelegen kunstenaarsdorp Wemeldinge. Op vrijdag 5 juni 2009 wordt de route om 17.30 feestelijk geopend op het terras t/o Hotel Smits aan de Wilhelminastraat 90. Aansluitend zal op het nabijgelegen sluiscomplex de feestelijke onthulling plaatsvinden van 'de zeemeermin', een beeld gemaakt door Leon Vermunt.

Elk jaar kunt u tijdens de Kunst en Natuurroute in Wemeldinge uw hart ophalen aan een variŽteit van kunstuitingen. Kunstenaars uit Wemeldinge, maar ook elders uit de provincie Zeeland en buiten de provinciegrenzen exposeren hun werk in een pittoreske ambiance.

U vindt een keur van beeldhouwwerken, schilderijen, keramiek, weefsels, sieraden, hoeden, etc. op uw pad. Kunst en natuur wisselen elkaar uitbundig af. Het straatbeeld wordt regelmatig opgeluisterd door muziek. De route concentreert zich rond de historische Dorpsstraat en de eeuwenoude kerk van Wemeldinge. Vlak naast de St. Maartenkerk uit 1200 ligt hoogste vliedberg van Zeeland, die eveneens bij wijze van uitzondering is opengesteld voor het publiek. U kunt te voet, per fiets of per auto de route afleggen. De K&N-route vindt elk jaar plaats in het eerste weekend van juni (vrij, za en zo) en het een na laatste weekend in augustus (za en zo).

Data 2009: - vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni - zaterdag 22 en zondag 23 augustus Openingstijden: Za: 11 - 17 uur. Vrij en Zo: 12 - 17 uur. Het complete programma en routebeschrijving staan op www.kunstroute.net

En voor de bezoekers met kinderen: wist u dat Wemeldinge een gezellig en schoon strand heeft?
 Gerelateerd  
  • www.kunstroute.net
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel