Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Zwaar en Speciaal Transport Truckstar 2009   
De nieuwe Truckstar Special over zwaar en speciaal transport is zojuist uitgekomen. Truckstar abonnee's krijgen hem automatisch als bijlage bij het blad en voor de losse nummer kopers is hij los verkrijgbaar in de boekhandel/kiosk. In deze Special vindt men een mix van zwaartransport, hijswerk en speciale projecten, die op een boeiende en gedegen manier wordt uitgediept. De begeleidende professionele fotografie staat garant voor een geslaagd eindresultaat. Kijkt u zelf maar!

Het omslagartikel van Iep van der Meer en Arjen van Vliet gaat over de Volvo FH16 700, de sterkste serie-productietruck die er op de markt is. Met 700 pk is het als zwaartransporttrekker een geweldenaar en Mammoet Road Cargo zorgde voor een bijpassende dieplader met ballast. U leest er alles over in de Special.

'Ovenschotels onderweg' gaat over een spectaculair transport in Noord-Frankrijk. Zoals bekend zijn de Nederlanders van oudsher de specialisten in het Europese vrachtvervoer. Geen wonder dus dat Aerolia, een leverancier van Airbus in Toulouse, het transport van een grote oven aan ZTB Expeditie in Ossendracht gunde. En hoe begeleider Louis de Funes zijn werk op de Franse slag uitvoerde, leest u in het artikel.

Ooit wel eens een brug zien klunen? In Snits is het gebeurd. Daar hebben ze in een nacht de 450 ton zware 'Kruusrak' op zijn plek boven de A7 geplaatst. Dankzij de pas aangeschafte Nikon D3 konden deze beelden in het halfduister worden gemaakt, overigens complimenten voor de lithograaf bij Sanoma die dit moeilijke plaatje uitstekend heeft gescand. Het lijkt wel op een scene uit 'Close Encounters of the Third Kind'.

Nog zo'n project waarbij de fotografie gemaakt bij nacht en ontij tot de verbeelding spreekt. Een 900 tons wegend achterstuk van een sleephopperzuiger wordt bij IHC in Kinderdijk in de constructiehal gebracht. Een gecombineerde transportoperatie met een ponton en SPMTs. Een situatie die niet eenvoudig in beeld te brengen is. Hier is het goed gelukt, de verlichting in de hal is bestaand licht, de blauwe SPMTs op de bak buiten zijn tijdens het binnenvaren in het donker vanaf de camera bijgeflitst.

En dat voor hijswerk kranen niet altijd de beste optie zijn, bewijst het artikel '1.240 ton schoon aan de haak'. In het dok bij Keppel verolme was geen ruimte om kranen op te stellen en werd er dus een hijsgantry gebruikt. Dit project nam een week in beslag en werd er dag en nacht met verschillende ploegen aan gewerkt.

Tot slot een laatste bijdrage aan deze Special: een verhaal over de vernieuwing van de Lage Erfbrug in mijn geboortestad Rotterdam. Deze brug ligt in Delfshaven, het oudste deel van Rotterdam op een steenworp afstand van de beroemde kerk waar de Pilgrimgathers naar Amerika vertrokken. De tachtig jaar oude brug kreeg twee nieuwe kleppen, die bij Konstruktiebedrijf Hillebrand in Middelburg op hun kop waren gebouwd. Waarom? Lees dat in de Special.

Meer boeiende transporten en kraanwerk in het binnen- en buitenland leest u in deze geslaagde zwaartransport Special. Voor een compleet overzicht alsmede een inhoudsopgave van Truckstar nr. 7 surft u naar www.truckstar.nl
 Gerelateerd  
  • www.truckstar.nl
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel