Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Ouwe trouwe trekker   
De jongens van Zwatra moeten een heistelling verhuizen. Truckstar is er als de kippen bij voor een reportage. Maar wacht eens, kennen we die oude Actros niet van vroeger? Bij het laden van een heimachine in Schiedam stuiten we op een Mercedes Actros met het kenteken BH-FP-67. We zagen die auto al eens eerder in Truckstar, maar dan in andere kleuren. Cees van Dieren van Zwatra Transport legt uit hoe dat komt.

,,Samen met mijn collega Albert van Leeuwen werkte ik bij Van den Bogerd in Bergschenhoek tot de zwaartransport poot van dit bedrijf werd overgenomen door Zwatra. Deze Actros 4153 is meegegaan en is inmiddels al zon tien jaar oud. Hij begint al aardig op leeftijd te komen en je merkt dat hij in die jaren door slijtage wel wat pks is kwijtgeraakt. Dit jaar of begin volgend jaar moet er een nieuwe komen en het is nog niet zeker of het weer een 4-assige Actros wordt of een DAF. Er zijn inmiddels al een vijftal 3-assige DAF trekkers besteld van het type Euro 5 en met automatische versnellingsbakken. Het is dus even afwachten wie deze voor zijn leeftijd nog goed uitziende Actros gaat opvolgen.

De heimachine bestaat uit een groot aantal onderdelen, waaronder de basismachine een Hitachi KH230 GLS met een gewicht van 75 ton. Cees staat gepland om dit bakbeest als laatste laden terwijl Vincent Crans, Dennis de Ruiter, Frank de Jong, Henk Baartmans en Rob Herbschleb druk bezig zijn om de gedemonteerde hei installatie van het bouwterrein in Schiedam af te voeren. Deze bestaat uit een tweetal makelaars (de masten van een heistelling), n van 21 meter en n van 15 meter, een betonmixer, een shovel, een container, rijplaten, draglineschotten en ballast. Dit geeft een gezellige drukte aan de Van Heekstraat en Zwatra begeleider en oud-chauffeur Leo Mes helpt hier en daar een handje om het zware materiaal vast te zetten.

Het volledige verhaal staat in Truckstar nr. 8 verkrijgbaar in de boekhandel en kiosken. En zoals eerder vermeld nog een beperkt aantal exemplaren van de 2009 Special over Zwaar en Speciaal Transport. U kunt ook even kijken op www.truckstar.nl
 Gerelateerd  
  • www.truckstar.nl
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel