Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Groeten uit Wemeldinge   
De mooie zomer van 2009 heeft veel toeristen uit het binnen- en buitenland naar Zeeland getrokken. Meestal gaan zij naar de Noordzeestranden en niet de Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland. Wemeldinge (gemeente Kapelle) ligt aan de Oosterschelde bij de noord-ingang van het Kanaal door Zuid Beveland. Nee, er wordt hier niet ontpolderd en ja, premier Balkenende is een Zeeuw en geboren en getogen in het nabijgelegen Biezelinge, eveneens gemeente Kapelle. In dit deel van Zeeland kan men wel degelijk appels met peren vergelijken en de pluk trekt dan ook heel wat volk uit het buitenland, voornamelijk Polen. Opmerkelijk genoeg is er voor dit werk is vrijwel geen Nederlander te porren.

Opvallend is dat de meeste mensen nog nooit van Wemeldinge hebben gehoord, laat staan dat zij dit dorp weten te lokaliseren. Maar hier is een einde aan gekomen nu er een zeemeermin sinds juni bij het Sluisplateau ligt te zonnen. De rondborstige en -billige meermin is een overblijfsel van de Kunst- en Natuurroute dat jaarlijks in het kunstzinnige dorp wordt gehouden. Met haar wapperende Wellaform haren steekt ze met kop en schouders boven de Oosterschelde uit en blijft ze desondanks toch een beetje onzichtbaar. En zo gaat het vaak in het leven: naar mooie dingen moet je zoeken en je hoeft er meestal niet ver voor te reizen.

Na een succesvol seizoen zoeken wij het wel ver: tijdens de Kerstdagen en jaarwisseling maken wij een mooie cruise. We stappen op in Valparaiso (Chili) en varen dan via kaap Hoorn en het Antarctica via de Falkland eilanden, Buenos Aires en Uruguay naar Brazilië. In januari 2010 eindigt deze HAL cruise op ms ‘Veendam’ in Rio de Janeiro en we blijven dan nog een poosje in Brazilië voor een werkvakantie. (Nee niet tot de Olympische Spelen in 2016!). Hierna hopen wij u weer eens te zien bij een kop koffie, misschien wel bij de zeemeermin in Wemeldinge. Op een vorige reis waren de zeemeerminnen in de centrale hal op ms 'Statendam' trouwens ook goed vertegenwoordigd.

Tot slot nog een opmerking over het getob met de slagzinnen die tot nu toe door de provincie Zeeland worden gebruikt. Op een of andere manier kan Zeeland zich niet op de juiste manier profileren. Een miljoenen verslindende campagne werd gevoerd onder het motto: ‘Welkom In Zeeland’. Erg origineel, maar niet heus en behalve onder ieder plaatsnaambord staat het ook op de mat van de buren. Versleten dus. Vervolgens komt een overspannen reclamebureau accountmanager met: ‘Een zuchtje Zeeland’. Toegegeven, het allitereert geweldig, maar het is natuurlijk onzin en het getuigt van een ontstellend gebrek aan creativiteit. En de laatste vondst is: ‘Zeeland echt waar’. Hoera! Bij deze campagne (sic!) horen ook kleuren als paalhoofd-bruin, helmgra-groen en mosselschelp-blauw. Hoe verzin je het?

Kijk eens naar de andere provincies, daar lukt het wel. Een slagzin als ‘Er gaat niets boven Groningen’ is een gouden vondst. En wat dacht u van: ‘Da’s nou Drenthe’? Uitstekend en goed doordacht. Wat ik dan als suggestie heb voor een Zeeland slagzin? ‘Heel Zeeland’, bijvoorbeeld, of misschien beter: Meer in Zeeland’. Uitgewerkt volgens de aloude kiss-methode (keep it stupid simple). En natuurlijk in combinatie met zeeberen-blauw en spinazie-groen.

En voor de gemeente Goes heb ik trouwens ook een aardige slagzin bedacht: ‘Helemaal Goes!’. Natuurlijk zijn de websites "http://www.meerinzeeland.nl" en "http://www.helemaalgoes.nl" inmiddels geclaimd. Meer weten over de Oosterschelde met zijn karrevelden en inlagen, bruinvissen en zeehonden, het blauwtipje, de snotolf, het michelinmannetje, de gorgelpijp en het teringlijdertje? Kijk op: www.np-oosterschelde.nl
 Gerelateerd  
  • www.np-oosterschelde.nl
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Commentaar

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel