Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Aanleg langste fietsbrug van Nederland   
Rijkswaterstaat is maandag 5 oktober 2009 gestart met de aanleg van een nieuwe stalen fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Diemen en Muiden. De brug die direct naast de Muiderbrug (A1) komt te liggen is een onderdeel van een fietsverbinding die in samenwerking met de Stadsregio Amsterdam en de Provincie Noord-Holland wordt aangelegd. Vanaf januari 2010 kunnen fietsers gebruik maken van de nieuwe, comfortabele en veilige oeververbinding. Met het openstellen van de brug is een belangrijk knelpunt in het landelijke Fietsroutenet opgelost.

Konstruktiebedrijf Hillebrand in Middelburg bouwde de 102 meter lange, 6 meter brede en 5 meter hoge sectie, die gisteren met zelfaangedreven platformwagens vanuit de constructiehal via een ro/roklep op pontons werd gereden. Het gevaarte weegt in totaal 480.000 kg en werd in ca. 10 maanden gebouwd. Het is de grootste en zwaarste constructie in de geschiedenis van Hillebrand die naar de eindlocatie in Muiden wordt getransporteerd. De complete fietsbrug is een stalen doosconstructie bestaande uit drie delen. Na het plaatsen van het westelijk (Diemen) en oostelijk (Muiden) deel, wordt in de nacht van zaterdag 17 oktober op zondag 18 oktober het middengedeelte op zijn plaats getild. De brug is 4,6 meter breed en ligt ruim negen meter boven het water van het Amsterdam-Rijnkanaal.

Het fietspad tussen Muiden en Diemen is een belangrijke route voor forenzen die op de fiets naar hun werk gaan en schoolgaande kinderen. Naast het bieden van een comfortabele en veilige route, is de fietsbrug een cruciale schakel in de regionale en landelijke fietsroutes. Voor de recreatieve fietser geeft de verbinding nieuwe mogelijkheden om van en naar Amsterdam te fietsen vanuit het Gooi- en Vechtstreek en Almere.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel