Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Corpus Humanus   
In Corpus Christi in Texas was ik eerder geweest, in het Corpus Humanis in Oegstgeest nog nooit. U kunt het beste de laatste bestemming kiezen: niet zo ver, heel interessant en een unieke gelegenheid om het menselijk lichaam van binnen te leren kennen. Je maakt op originele en informatieve wijze een spectaculaire ‘reis door de mens’. In een 35 meter hoog lichaam zie je uitvergrote organen zoals het hart, de stofwisseling en het zenuwstelsel om uiteindelijk in het hoofd te eindigen. Een roltrap voert een groepje van ca. 15 mensen omhoog naar de entree die in eerste instantie als een anus overkomt. Dit zou logisch zijn, maar dat is toch niet niet het geval: de toegang tot deze reus blijkt in zijn knieholte te zitten.

CORPUS is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Baby's en kinderen onder de zes jaar hebben geen toegang tot CORPUS 'reis door de mens', zo staat vermeld op hun summiere website www.corpusexperience.nl. Verder valt op dat de 'reis' is afgestemd op kinderen in klassikaal verband en niet zozeer op volwassenen. Zo is er een interessante 3-D presentatie van de bevruchting van een menselijk eitje, gezien door een brilletje met dieptewerking in een mini-theater. De talloze spermatozoiden snellen naar het doel en maar een weet zich in het eitje naar binnen te dringen. Vervolgens zie je ontstaan van het embryo en na 9 maanden stijg je met theater al al in een reuzenlift naar boven en denk je de geboorte mee te maken door uit een reuzenvagina te komen, maar dat blijkt niet het geval te zijn. De reus buiten is tenslotte een man.

Maar eerlijk is eerlijk, de presentatie is zeer boeiend en een rood bloedlichaampje met gevoel voor humor vormt de rode draad in het geheel. Aangeland in het hoofd worden de zintuigen zoals ogen en oren op plastische wijze weergegeven.

De mondholte is een verhaal apart en hier wordt verteld hoe de smaakpapillen werken en de functie van de huig. Wist u overigens dat het gebit de enige plek van het lichaam is waar het skelet naar buiten treedt?

Na een bezoek aan de hersenen sta je na ongeveer een uur weer 'buiten', maar nog steeds in het museum. De voetstappen volgend ga je weer naar beneden langs verschillende exponaten en spelletjes, waarbij de sponsoren zoals Ohra bijvoorbeeld royaal aan bod komen. Daar is niets mis mee, maar dan is een toegangsprijs van 16,50 euro voor volwassenen en 14,50 euro voor kinderen aan de forse kant. En daar komt ook nog 5 euro parkeergeld bij. Maar zeker de moeite van een bezoek waard!

Het adres is: Willem Einthovenstraat 1, 2343 BH Oegstgeest, tel. 071-7510200
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel