Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Heipalen in de mist   
De heipalen van Lodewikus Voorgespannen Beton in Oosterhout gaan ondanks de kredietcrisis als warme broodjes over de toonbank. En net als bij de warme bakker kun je ze het beste ‘s ochtend vroeg ophalen. Om half vijf in de ochtend is de koffietafel in de kantine van J. van den Berg & Zn., transport en montage, al een gezellige boel. Een van de chauffeurs zit in een hoek en heeft het een beetje moeilijk, hij heeft gisteren een verjaardag gehad, waarbij het laat geworden is. Aan de tafel zitten Corné Labee (37) en Richard Jansen (38) om niet geheel duidelijke redenen Ho en Mo en zij gaan vandaag de eerste set heipalen bij Lodewikus in Oosterhout ophalen.

Onder het gele schijnsel van fluorlampen wordt Corné als eerste geladen. Hij rijdt de uitgeschoven trailer achteruit tussen een woud van heipalen die in opslag liggen. Met een op afstand bestuurbare bovenloopkraan wordt een heipaal van het grote opslagterrein gehaald en voorzichtig op de trailercombinatie geplaatst. De 20 ton zware paal wordt voor en achter op schuinstaande draaischamels geplaatst, waarbij de al wat oudere Floor trailer een stukje inveert en vervolgens met kettingen geborgd. Zowel voor en achter steekt de betonnen paal een flink stuk uit en dat geeft het bochtenwerk een extra dimensie zoals we later zullen zien.

Daarna volgt Richard die volgens dezelfde procedure wordt geladen. In het portiershokje wordt nog snel een kop koffie genuttigd en dan mag Richard de spits afbijten en zijn lange combinatie door het nog stille industrieterrein te loodsen. Truckstar rijdt met Corné mee en vanuit zijn cabine hebben we een goed zicht op het manoeuvreren van Richard. Voordat we op de A27 belanden moeten we de nodige kruisingen en rotondes nemen en met een heipaal van die lengte heb je zowel voor als achter de ruimte nodig. Goed zichtbaar steekt de paal als een enorme hengel dik 4 meter voor de cabine uit en maait in de bocht alles weg wat in zijn baan komt.

Het complete artikel is gepubliceerd in het februarinummer van Truckstar.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel