Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Carnaval in Rio   
Van 13 t/m 16 februari is het Carnaval in Rio de Janeiro. Volgens kenners is dit het mooiste carnaval ter wereld en die informatie heb ik uit de eerste hand van een oud-collega, die vroeger ladinginspecteur bij Mammoet Shipping was. Vlak voor het carnaval moest hij de lossing van een zwaar stuk regelen in de haven van Rio. Toen het schip inmiddels was vertrokken bleek deze ladinginspecteur een week lang zoek te zijn. Het Braziliaanse carnaval was daar debet aan en dat wilde hij wel eens meemaken. Geef hem eens ongelijk! Het carnaval was overigens in de jaren tachtig nog lang niet zo commercieel als het nu is. Wij brachten kortgeleden een bezoek aan het centrum van de carnavalsfestiviteiten: het Sambodrome.

Het Sambodromo, in het engels ook wel Sambadrome of Sambodrome, is het stadion waar de Sambagroepen voorbij trekken. Aan beide zijden van het paradeconcours zijn tribunes gebouwd waar de mensen een prachtig uitzicht hebben op het spektakel. Het is in 1984 gebouwd naar een ontwerp van de wereldberoemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer en het stadion is hier speciaal voor gebouwd. Het ligt midden tussen de beruchte favellas en ziet er een beetje gedateerd uit. Maar als de kleurige Sambadansers hier voorbij trekken valt dat niet op en is er alleen maar oog voor de mooie dames (en heren).

Op de tribune zit ook de jury die de moeilijke beslissing moet nemen welke groep het mooiste is. Als u dit nog wilt meemaken, dan moeten we u teleurstellen. Bijna alle kaartjes zijn als verkocht en de prijzen hiervan varieren van $250 tot maar liefst $1500 en hoger voor de beste plaatsen. Nee, dan maar liefst een plaatsje zoeken aan het Copacabana, waar het ook druk is, maar wel gratis en hier komen de Sambadansers ook voorbij.

Met dank aan: www.rio-carnival.net/
 Gerelateerd  
  • www.rio-carnival.net/
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel