Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Alles voor olie   
Olie is het smeermiddel van onze samenleving. Het houdt de wereld draaiend, maar omdat de grote olievelden zo langzamerhand uitgeput raken, worden er nieuwe technologieën toegepast die de laatste restjes olie uit de grond halen. Hiervoor worden apparaten gebouw die log en zwaar zijn. Rensink BV uit Almelo vervoert voor de NAM een tweetal 50 meter lange en 70 ton zware drukvaten die bij De Plaatijzerindustrie In Apeldoorn zijn gebouwd.

Chauffeur Huub Hannink heeft er zijn handen vol aan en hij vertelt er het volgende over: ,,Vorige week hebben wij het eerste vat vervoerd en dat is goed verlopen. Het enige probleem was eigenlijk een boom die in de weg stond en die weggehaald moest worden. Die komen we in ieder geval vannacht niet meer tegen.’’ Vanwege de hoogte worden de vaten op hun zijkant vervoerd, maar op de vraag waarvoor ze voor gebruikt gaan weet hij geen antwoord. Het enige wat voor hem telt, zijn de maten 50 x 5.70 x 4.40 meter en dat deze lading heelhuids op de bestemming moet aankomen. De grijs gekleurde vaten zien er op het oog netjes afgewerkt uit, maar ze moeten eerst naar Hoogeveen om gestraald en geconserveerd te worden. En als dat is gebeurt gaan ze pas naar het grootste olieveld in West-Europa dat bij Schoonebeek ligt.

Langzamerhand wordt het drukker en de begeleiding meldt zich ook aan. Het groepje mensen, voornamelijk van Rensink en van de Plaatijzerindustrie heeft zich verzameld rond de Scania van Huub. Niet verwonderlijk want uit zijn cabine komt een heerlijke koffiegeur gewaaid. Huub: ,,Marco Borsato heeft zijn vrachtwagen moeten verkopen, maar dat zal mij niet overkomen. Dan zet ik als bijverdienste maar een kopje koffie voor de omstanders’’, grapt hij.

Wilt u het complete verhaal lezen? Koop dan de zojuist uitgekomen Truckstar nr. 3 met nog veel meer spectaculaire foto's van dit transport.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel