Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Boer zoekt vrouw   
Het boerenleven kent niet alleen romantiek, al doet 'Boer zoekt vrouw' ons graag anders geloven. De meesten hebben niet eens de tijd om een vrouw te zoeken, op het boerenbedrijf hebben ze wel wat anders aan hun hoofd. De koeien melken bijvoorbeeld en ook niet onbelangrijk: het besproeien van gewassen. Voor dit werk worden bijzondere apparaten ingezet en die worden al vijftig jaar gemaakt bij Delvano in het Belgische Hulste. En met het grootste gemak brengt chauffeur Stefaan de Bruyne die machtige spuitmachines bij u thuis op de boerderij of waar u ook wilt.

Stefaan is de vaste chauffeur op deze auto en Truckstar maakt vandaag een rit mee van de fabriek naar de firma Gebroeders Weststrate BV in Krabbendijke (Zeeland). Zij importeren de spuitmachines in Nederland en verzorgen de distributie naar de boer. Stefaan is nog niet zolang beroepschauffeur en zit pas twee jaar achter het stuur. ,,Ik werkte al bij dit bedrijf in de montage en toen de vorige chauffeur stopte, greep ik de kans om het stuur over te nemen. Ik had al een groot rijbewijs, dus dat was geen probleem.’’ Hij vertelt verder dat als er geen machines te vervoeren zijn, hij nog steeds in de fabriek meewerkt in de productie van de sproeimachines.''

In een grote hal staan een aantal sproeimachines klaar voor aflevering en Stefaan heeft inmiddels de trekker losgekoppeld van de diepladervloer, die nu plat op de werkplaatsvloer ligt. Stefaan klimt in de cabine van de sproeimachine en rijdt de met 520/85R42 Kleber banden uitgeruste reus routineus op de diepladervloer. Het slechte weer van die ochtend is veranderd in een herfstig zonnetje en Stefaan loodst de Volvo met de geladen dieplader vakkundig door de nauwe straatjes van Hulste. Al gauw komen we via de ringweg op de E17 richting Antwerpen.

Voordat we op die rondweg zijn, gaat het echter mis in de buurt van Lokeren. Er heeft zich hier een kopstaart botsing voorgedaan met gelukkig alleen materiële schade. De weg moet eerst worden vrijgemaakt en daar gaat even tijd in zitten.

Hoe het verhaal verder afloopt en of de boer nog aan de vrouw komt? Dat leest u in de zojuist uitgekomen Truckstar nr. 4.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel