Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Euromast 50 jaar   
Vandaag, 25 maart 2010, viert de Euromast in Rotterdam haar 50ste verjaardag. Met het behalen van deze respectabele leeftijd kwam de Euromast in aanmerking voor de status van Rijksmonument. De architect Hugh Maaskant ontwierp dit hoogste gebouw van Nederland als blikvanger voor de Floriade in 1960. De optrekken van de toren duurde 23 dagen, één uur en 59 minuten en dit was mogelijk omdat de toren d.m.v. glijbekisting werd opgetrokken. Over de tijdsduur werden weddenschappen afgesloten en veel Rotterdammers volgden ademloos het spektakel.

De avondopname is in 1961 gemaakt toen de toren nog 107 meter hoog was. In 1970 is een 85 meter hoge opbouw op de Euromast geplaatst: de Space Tower, waarmee de Euromast weer het hoogste bouwwerk van Rotterdam werd. De toren heeft nu een totale hoogte van 185 meter.

De volgende foto's zijn dit jaar vanaf de jarige Euromast gemaakt en laat zien dat de skyline van Rotterdam in 50 jaar aanzienlijk is veranderd. De voormalige Jobshaven is veranderd in een businesspark met woningen.

Het Erasmus MC gebouw, indertijd het hoogste gebouw in Rotterdam, blijft dominant in het overzicht van het centrum van Rotterdam. Het is in lengte al weer geruime tijd overtroffen door het gebouw op de achtergrond van Nationale Nederlanden.

Naar het oosten kijkend is de Erasmusbrug een blikvanger met zijn opvallende harpophangconstructie. Inmiddels is deze brug het visitekaartje van Rotterdam geworden.

In de Maashaven in Rotterdam Zuid heeft het voormalige cruiseschip ss Rotterdam zijn laatste en definitieve ligplaats gevonden. Het schip is compleet gerestaureerd en is te bezichtigen. Ook kan men er overnachten en is er een restaurant.

Aan de slagschaduw van de Euromast is de ligging van de Euromast aan de ingang van de Maastunnel goed te zien.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel