Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 We gaan naar Rome   
Vooropgesteld: ik heb niets met wielrennen. Van Agt had dat wel, maar die zat dan ook in de politiek. De volslagen gekte die losgebroken is vanwege de start van de Giro in Nederland en in het bijzonder in Zeeland roept enige bevreemding op. Ten eerste het geld dat hierin wordt gestoken door verschillende overheidsinstanties. Potverteren op zijn Grieks, zal ik maar zeggen. Natuurlijk heeft Koninginnedag in Wemeldinge ook het nodige geld gekost, en dan nog evenredig veel door een overdreven beveiliging met 600{!) politieagenten. Maar hoe dan ook, Koninginnedag is een puur Nederlands feest, terwijl de Giro d’Italia, de naam zegt het al, een Italiaans feestje is. En dat geldt natuurlijk ook voor de Tour de France, die dit jaar in Rotterdam van start gaat.

Slimme jongens die wielerronde-organisatoren en je kunt er in deze barre economische (Euro)tijden bewondering voor hebben dat ze nog geld uit onze zakken weten te kloppen. Koos Schouwenaar, burgemeester van Middelburg en Karla Peijs, Commissaris van de Koningin in Zeeland, zien dit als een investering voor de toekomst. Meer naamsbekendheid? Meer toeristen? Steek dan dit geld maar in een hoogwaardige en goede promotie en zonder stupide slagzinnen als: Zeeland, echt waar? Het vraagteken is overigens van mijzelf! Al enige tijd geleden heb ik de ultieme slagzin bij Karla en andere instanties ingediend: ‘Meer in Zeeland’. Deze slagzin ligt op het niveau van: ‘Er gaat niets boven Groningen’, maar tot nog toe geen enkele reactie ontvangen. Een duur reclamebureau imponeert nu eenmaal meer dan een creatieve ZZPer. We hebben het echter over Koninginnedag, die we de volgende keer op een heel andere manier kunnen vieren.

Als de Franse en Italiaanse wielerorganisaties ons zo gek krijgen om de start van hun tour voor veel geld in ons land plaats te laten vinden, dan moet het toch mogelijk zijn om zo’n prachtig evenement als Koninginnedag in het buitenland plaats te laten vinden? Tegen een forse vergoeding uiteraard en ik stel dan ook voor om dit Oranjefeest volgend jaar op het Sint Pietersplein in Rome te organiseren. De voordelen voor het Vaticaan zijn legio en de Katholieke kerk komt dan weer eens positief in het nieuws, dus niet alleen met pedofiele priesters. Verder is er in Rome een grotere kans op goed weer en met een beetje geluk worden de ‘Bluhmen’ gratis geleverd. De traditionele optocht, natuurlijk verzorgd door Zeeuwse buurtgemeenschappen, kan daar ook worden gehouden. We starten dan op het Sint Pietersplein en gaan via het centrum van Rome naar het eindpunt op het Circus Maxima, sorry: Maximus bij het Colosseum. Dat zal me een feest worden!
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel