Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Nostalgie   
Een aparte ervaring was onze laatste cruise op de Rotterdam. Dit keer geen interessante excursies naar Japan en Alaska, adembenemende passages in het Antarctica of door het fascinerende Panamakanaal: het stoomschip Rotterdam ligt permanent afgemeerd aan de kade Rotterdam. Toch hebben er een geweldig verblijf gehad en dat zonder een meter te varen! Het 228 meter lange stoomschip is het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland is gebouwd en werd voor 240(!) miljoen euro gerestaureerd. Oorspronkelijk onderhield het schip als vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn een lijndienst tussen Rotterdam en New York, later werd het ingezet als cruiseschip voor de happy few.

Tegenwoordig is het een hotelschip met 254 kamers en kan er worden vergaderd, geslapen en gegeten. De Rotterdam ligt afgemeerd in het roemruchte Katendrecht, vroeger een havengebied met een twijfelachige reputatie, maar nu een bloeiende woonwijk met leuke restaurantjes.

Voor 85 euro hadden wij een tweepersoons hut op het internet gereserveerd en tot onze verassing werd deze boeking bij het inchecken werd omgezet in een luxe suite. Op een ‘echt’ cruisschip natuurlijk onbetaalbaar, maar in dit geval een prettige ervaring, te meer omdat de suite grotendeels in oorspronkelijk staat werd teruggebracht. Zelfs een tijdschrift ‘Mimosa’, een damesblad uit de jaren vijftig lag op tafel. De bijbehorende meubels stammen ook uit die tijd en alles ademt een aangename sfeer die wordt versterkt door een wandvergroting van het schip met als achtergrond Manhattan.

Natuurlijk zijn er ook minpuntjes. Het kolossale parkeerterrein direct bij het schip is weliswaar prettig, maar kost je 15 euro per dag. Er is geen roomservice aan boord en als hotelgast verwacht je een streepje voor hebt om in het restaurant te kunnen eten. Als je echter niet van te voren heb gereserveerd is de kans op een vrije tafel klein, er zijn genoeg mensen van de wal die dat wel hebben gedaan. Gelukkig is er op het achterdek een gezellig terras en behalve een drankje kan men daar ook ook een hapje krijgen. In Katendrecht zijn er overigens ook verschillende restaurantjes, waar men goed en betaalbaar terecht kan.

Overdag zijn er rondleidingen om het schip te bekijken en er is een permanente tentoonstelling over de bouw van het schip bij de RDM op de Heyplaat. Als oud Rotterdammer is dit een feest der herkenning en opvallend zijn de foto’s van Frits Rotgans. Deze fotograaf was gespecialiseerd in breedbeeldfotografie en legde de industriële opbouw van Nederland in de jaren vijftig vast. Meer werk van hem is te zien in het nabijgelegen Nederlands Fotomuseum in het gebouw Las Palmas aan de Wilhelminakade.

Een aanrader dus voor een korte cruise waarbij je bijna vergeet dat er geen trossen worden losgegooid. Meer info op www.cruisehotel.nl
 Gerelateerd  
  • www.cruisehotel.nl
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel