Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 De Grot   
In de jaren zestig van de vorige eeuw ben ik ook nog een blauwe maandag popfotograaf geweest. Door een collega bij Pakhuismeesteren kwam ik in een kelderruimte op de Doklaan in Rotterdam-Zuid en maakte daar in een rokerige atmosfeer zwart/wit foto's. Waarom ik daar kwam? Zoals de meeste jongens van toen: vanwege de fantastische meiden die er waren! Zoals bijvoorbeeld deze twee zusjes die ik nauwelijks durfde aan te spreken. Met mijn camera was het ijs echter al snel gebroken en raakte ik met deze spetters in gesprek.

En je kwam er natuurlijk ook voor de fantastische popmuziek die er werd gespeeld. Zo was er een band die de illustere naam Fab had. Dit was een verwijzing naar de Fab 4 (fabulous four), een verwijzing naar de toen immense populaire Beatles. Op het internet kwam ik na enig googelen een interview tegen met Hans Visser, gitarist van de Fab.

Hij vertelt hoe de Fab werd opgericht. "Op de Kapperschool ontmoette ik twee jongens, die ook muziek maakten en daar is het eigenlijk mee begonnen. We gingen toen gelijk een ander soort muziek spelen, Zombies en Kinks en toen hadden we een zanger nodig, daar is mijn broer Gerard in beeld gekomen. Er zijn toen redelijk wat mutaties geweest, zodat we een goed stel muzikanten hadden die er ook aardig uitzagen (niet onbelangrijk natuurlijk)."

"De bezetting was toen: Gerard Visser - zang, hand Visser - gitaar, Arie Hordijl - gitaar, Gerard Strotbaum - bas en Richard van Aalst - drums. De muziekkeuze werd door Gerard en mij verzorgd, dat bestond uit: Them, Manfred Mann, Kinks, Rolling Stones, Pretty Things, Hollies, eigenlijk veel van de Britse Beatscene. We werden al snel 'wereldberoemd' in Rotterdam en traden elk weekend wel een of twee keer op, met veel succes." De stormachtige opkomst van Fab heeft niet lang geduurd, van medio 1964 tot eind 1969.

Wat hebben ze jonge bekkies allemaal en zelfs de zonnebril hielp niet om wat ouder te lijken! Uiteindelijk was het de band ook om de meiden te doen die als vuurvliegjes naar de Grot in de Doklaan werden getrokken. Those were the days of wine and roses!
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Commentaar

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel