Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Chinese New Year   
Just what is Chinese New Year? There's actually a lot more to it than lion dances and firecrackers, although these two pieces of tradition are integral and more visible, Chinese New Year to China is like Christmas to the West. In essence, Chinese New Year is spending time with family, gift giving and, the all important, food-fest. When is Chinese New Year this year? The upcoming Chinese New Year falls on February 3, 2011, when we'll be ringing in the Year of the Rabbit.

Op 3 februari 2011 wordt het Chinese Nieuwjaar gevierd. Voor een kwart van de wereldbevolking is dit een belangrijk feest en ik heb het een paar keer mee mogen maken in Singapore. Dit feest (en de twee dagen er op volgend) wordt gevierd door vrijwel geheel AziŽ - en overal waar een duidelijke Chinese bevolkingsgroep zich gevestigd heeft. Het wordt gevierd op de eerste dag van de eerste maand van de Chinese kalender, dat is de dag waarop de tweede nieuwe maan nŠ het winter-solstitium plaatsvindt.

Het is gebruikelijk dat men schulden betaalt, nieuwe kleren worden gekocht, en het huis wordt schoongemaakt. Er is gewoonlijk een groot familiemaal en de goden worden geŽerd. De mensen geven elkaar cadeaus, ingepakt in rood papier - en in rood papier verpakt vuurwerk wordt afgestoken.

Het feest wordt internationaal gevierd in gebieden met een grote bevolking van etnische Chinezen. Behalve voor Chinezen, is het feest ook belangrijk voor andere etnische groepen, zoals de Mongolen, Koreanen, de Miao (Chinese Hmong) en de Vietnamezen, die door de Chinese cultuur zijn beÔnvloed wat betreft religieuze en filosofische wereldvisies en taal en cultuur in het algemeen.

Het Chinese Nieuwjaar is ook de tijd wanneer de grootste menselijke migratie plaatsvindt, wanneer Chinezen over de hele wereld naar huis keren op nieuwjaarsavond om met het avondeten bij hun familie te zijn.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel