Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Tegenpolen   
Zondag 30 januari was de opening van de tentoonstelling Tegenpolen op landgoed Zonnestraal. De officiele opening werd verricht door weerman Erwin Kroll. Bijna 300 genodigden hebben onder het genot van een "Poolcocktail" de expositie bezichtigd. Raymond Rutting en Sacha de Boer fotografeerden ieder een poolcirkel: Rutting fotografeerde op diverse plekken op Antarctica en De Boer bezocht het uiterste noorden van Canada. Ze legden er onder andere de gevolgen van de klimaatverandering vast. Sacha en Raymond laten hun verdiensten van de expositie en het bijbehorende boek 'Tegenpolen' ten goede komen aan een biogasproject in India van het Fair Climate Fund.

Tussen Hilversum en Loosdrecht ligt Landgoed Zonnestraal, een prachtig landgoed omgeven door 120 hectare bos. Het landschap is adembenemend, ieder seizoen opnieuw. Temidden van deze prachtige natuur ligt het voormalige sanatorium Zonnestraal uit 1928, een schitterend hagelwit complex van de beroemde architect Jan Duiker. Zonnestraal, gebouwd in beton met ragfijne raamsponningen en veel glas, verbeeldt op onovertroffen wijze het Nieuwe Bouwen. Dit demonstreert een evenwicht in materiaalgebruik, functionaliteit en een heldere compositie in wit en lichtblauw.

In 1995 werd de eerste stap gezet voor de erkenning als rijksmonument en is zelfs genoemd voor nominatie voor de Werelderfgoedlijst. Een ingrijpende restauratie van hoofdgebouw en werkplaatsen volgde.

Momenteel is Landgoed Zonnestraal de thuisbasis voor verschillende instellingen in zorg en gezondheid. Daarnaast beschikt het Hoofdgebouw over prachtig gerestaureerde zalen die te huur zijn voor bijeenkomsten en congressen.

Nadere informatie kunt u krijgen op www.zonnestraal.org

en www.theartofnews.nl
 Gerelateerd  
  • www.zonnestraal.org
  • www.theartofnews.nl
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel