Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Een echte Ben Wind   
Op 25 maart 2011 verschijnt het fotoboek 'Een echte Ben Wind'. Een eerbetoon aan de in juni 2010 verongelukte rotterdamse fotograaf Ben Wind. In de 35 jaar dat Ben met passie voor de fotografie en voor de haven zijn werk deed, heeft hij een schitterende collectie tot stand gebracht. Door zijn kijk op mensen en situaties heeft hij waarde toegevoegd aan de beelden uit de haven. Ben Wind heeft onvergetelijk foto's van Rotterdam, de haven en de Rotterdammers nagelaten. Zijn vrouw Ellen heeft daaruit een selectie gemaakt en deze zijn terug te vinden in "Een echte Ben Wind".

Ruim 35 jaar werkte hij in Rotterdam en omgeving. Ben fotografeerde veel in opdracht voor diverse Rotterdamse concerns als Nedlloyd, APM Terminals, Maersk, Gemeentewerken Rotterdam, ECT, het Havenbedrijf Rotterdam, Nieuwsblad Transport en de Rabobank. Het boek bevat een selectie van het vrije werk van Ben Wind. Beelden, niet in opdracht gemaakt, maar juist beelden van mensen, momenten en situaties die hij tegen kwam en ook wilde vastleggen.

Met passie voor de fotografie en voor de haven, heeft Ben Wind een schitterende collectie tot stand gebracht. Door zijn kijk op mensen en situaties heeft hij waarde toegevoegd aan de beelden uit de haven. Op een foto van Ben is een schip nooit zomaar een schip en een container nooit zo maar een container. Zijn vrouw Ellen Wind heeft uit die onvergetelijk foto's van Rotterdam, de haven en de Rotterdammers een selectie gemaakt die terug te vinden is in gallery en boek.

Bij het kiezen van de foto’s is zij bijgestaan door Ronald Schreutelkamp, vormgever van verschillende periodieken van het Rotterdamse transportconcern Nedlloyd. Ben Wind was jarenlang de huisfotograaf van Nedlloyd. ,, Een foto van zijn hand herken je aan het lijnenspel en het ritme wat er in zit. Maar ook omdat je in een oogopslag ziet waar het op de foto om gaat. En als je dan nog een keer kijkt, zie je dat een foto van Ben lagen heeft, waardoor de foto iets extra’s krijgt’, aldus Schreutelkamp. Volgens de vormgever was het Winds grote kracht dat hij de scheepvaartwereld heel goed kende. ,,Hij had zelf gevaren en daardoor sprak hij de taal. Ben had altijd direct contact met iedereen aan boord, zonder onderscheid te maken tussen rangen en standen. Daarom voelde ook iedereen zich op zijn gemak als hij door Ben werd gefotografeerd.”

Schreutelkamp roemt Wind om zijn vermogen te fotoshoppen door de lens. ,,Ben nam de tijd, kon rustig een uur wachten op het perfecte beeld, het juiste licht. Nu we al die foto’s hebben geselecteerd, kom je een beetje achter zijn werkwijze. Want Ben maakte een eerste foto van een bepaalde gebeurtenis en dan zie je zijn blik afdwalen, inzoomen of scherper worden en dan kwam die ene foto die we een echte Ben Wind noemen.”

Burgemeester A.Aboutaleb van Rotterdam opent 25 maart as Photo Gallery Ben Wind op het Noordereiland te Rotterdam. Hij zal dan het eerste exemplaar van het fotoboek ‘Een echte Ben Wind’ in ontvangst nemen. Nadere informatie kunt u vinden op www.benwind.com
 Gerelateerd  
  • www.benwind.com
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel