Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Tsernobyl   
Truckstar nummer 4 is zojuist uitgekomen in een nieuw jasje. Honderd bladzijden met boeiende onderwerpen, die geillustreerd zijn met pakkende foto's. Hiermee laat dit blad de concurrentie met dezelfde prefix mijlenver achter zich. Truckstar wordt gemaakt door professionele medewerkers en niet door goedwillende amateurs die het al geweldig vinden als hun fotootjes zonder noemenswaardige vergoeding worden gepubliceerd. Het resultaat is er dan ook meestal naar. Het doet me denken aan het gevleugelde gezegde in de internationale transportsector: When you pay peanuts, you get monkees.

Een enkele Nederlandse transporteur waagt zich nog wel eens aan een ritje Kiev, de hoofdstad van de Oekra´ne. Maar Tsjernobyl is voor de meesten net iets te gek. Voor chauffeurs Dick van Bruksvoort en Henk de Pater is de rit naar Tsjernobyl echter een jaarlijks terugkerend avontuur. Zij rijden ieder jaar een hulptransport naar het gebied waar het leven in 1986 totaal ontwricht werd door de ramp met de kerncentrale daar. Een boeiend verslag dat uitgebreid geillustreerd in Truckstar staat

Op 28 april 2011 is het 25 jaar geleden dat op de kerncentrale reactor 4 implodeerde met fatale gevolgen. Europa kwam onder een wolk van radioactiviteit te liggen, vergelijkbaar met wat op het ogenblik in Japan gebeurd. De toepassing van kernenergie blijkt voor de zoveelste keer een doos van Pandora te zijn: bij het openen hiervan zijn de gevolgen niet te overzien.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel