Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 (On)veilig verkeer   
In de PCZ van vanochtend staat een stukje over een lesauto die een jeugdige fietser op een rotonde in Zierikzee aanreed. Hij stopte en begon het kind, dat de nodige schaafwonden had opgelopen uit te schelden. Vervolgens stapte hij weer achter het stuur en reed weg. Let wel: dit was de instructeur die zelf achter het stuur zat en niet een leerling. Met zo’n mentaliteit moet deze oen een nieuwe generatie wegwijs in het verkeer maken! Het overkomt mij regelmatig dat er een lesauto als bumperklever achter mij zit en dat blijkt dan nota bene de instructeur te zijn, die haast heeft om bij zijn volgende leerling te komen.

Vind je het gek dat een Zeeuw met zo’n opleiding, zich weinig gelegen laat aan andere weggebruikers en voetgangers. Er is een trend dat met name de jeugd zich in toenemende mate asociaal in het verkeer gedraagt en dat begint al op de fiets. Als ze dan ook nog eens les krijgen voor het rijbewijs B van zo’n incompetente instructeur, is het niet verwonderlijk dat ze later op de kop in een sloot belanden of bij een eenzijdig ongeval op de A58 hun auto in de prak rijden. En als je als automobilist met 40 jaar rijervaring in het binnen- en buitenland een aanmerking durft te maken over hun rijstijl, word je gelijk voor rotte vis uitgemaakt. Korte lontjes, weinig rijervaring, en slechte instructeurs vormen een dodelijke cocktail, die maken dat Zeeland een van de meest verkeersonveilige provincies in Nederland is.

Mevrouw Peijs, doe er wat aan en zorg ervoor dat niet iedere boeren… een rijschool kan beginnen. En een strikte handhaving van de snelheid in de 30 km. zones mag ook wel eens prioriteit krijgen. Iedere keer als ik zo’n verkeershufter signaleer - ik zie ze dagelijks mijn eigen aflevering van ‘Wegmisbruikers’ - dan denk ik: “Here, vergeef het hun, want ze weten niet beter”.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel