Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Kunst- en Natuurroute Wemeldinge 2011   
Op 3, 4 en 5 juni as. wordt de 14e Kunst- en Natuurroute gehouden in het 'Oranjedorp' Wemeldinge, Zeeland. Het thema is dit jaar Weerspiegeling. De deelnemers aan deze tentoonstelling hebben naar aanleiding van dit thema hun fantasie de vrije loop gelaten en werkstuk gemaakt. En weerspiegelingen zijn er genoeg in Wemeldinge, bijvoorbeeld in het grootste natuurpark van Nederland, de Oosterschelde en in de vaete bij de Sint Maartenkerk van de Protestantse Kerk Nederland. In deze kerkvaete, werd in vroegere tijden het vee gedrenkt. Deze buiten het dorp gelegen fraaie en eeuwenoude kerk is tijdens de routedagen geopend voor het publiek. Dat geldt ook voor de ernaast gelegen vliedberg die met zijn twaalf meter de hoogste van Zeeland is.

Een juweeltje is de Dorpsstraat, die de centrale as in Wemeldinge vormt. Hier vindt u monumentale panden, geflankeerd door twee rijen met leilinden. Op deze voormalige zeedijk hebben de inwoners van Wemeldinge in oktober 1134 een veilig heenkomen gezocht. Gelukkig is het dorp tijdens de Watersnoodramp in 1953 niet ondergelopen. Op de expositieadressen kunt u deze huizen ook van binnen bekijken en verbaas u over de mooie tuinen die erachter liggen.

De Oosterschelde is een fantastisch recreatie gebied voor watersporters, duikers, zonneaanbidders en natuurliefhebbers. Een goed bewaard geheim zijn de twee kleine strandjes, die ver van de drukke Noordzeestranden liggen. Vanuit het nabijgelegen Yerseke zijn rondvaarten te maken en soms liggen er zeehonden op de zandplaten te zonnen.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel