Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 KIA XXXL   
Kia - een Koreaans automerk - betekent rijzende zon (ki) uit AziŽ (a). De Kia Picanto is hun nieuwste model en deze auto is in een speciale uitvoering per zeeschip in Rotterdam aangekomen. De Kia Giganto staat er onder een zwart beschermzeil bij de Broekman Car Handling terminal in de Botlek. Coryan Kooiman van Mammoet Road Cargo loopt er omheen en kijkt nieuwsgierig naar de lading die hij straks naar Breukelen moet transporteren.

Sebastiaan van de Pol en Maaike Aarts van de Kia communicatie afdeling helpen een handje om het zwarte dekzeil en het witte beschermplastic van de Picanto af te halen. Dat blijkt nog een lastig karweitje te zijn en een paar mensen van Broekman, die met het transport meegereden zijn, klauteren op, onder en zelfs in de Picanto om deze van zijn omhulsel te bevrijden. Eenmaal zonder verpakking staat de Kia Picanto - pastelgroene gekleurd - in volle glorie op de dieplader. Het laatste deel van de route voert door een nieuw bedrijfsterrein bij Breukelen met hoofdzakelijk kantoorgebouwen. Veel mensen komen naar buiten om het unieke transport op de gevoelige sensor vast te leggen. De smalle weg eindigt in een rotonde, waaraan het Kia hoofdkantoor is gelegen. Er wordt nog volop aan het pand gewerkt, de hoofdingang is vanwege de bestratings werkzaamheden onbereikbaar en men gaat via een zij ingang naar binnen. Volgens Sebastiaan zijn ze vorige week verhuisd en is de officiŽle opening van het pand later in de week.

Inmiddels heeft Coryan zijn combinatie op de rotonde voor het kantoor geparkeerd onder het bereik van een 80 tons telescoopkraan van Wagenborg Nedlift. Kraanmachinist Edwin Kley en rigger Robin Bogaers zijn druk bezig om de kraan hijsklaar te maken. Edwin heeft zijn 80 tonner op de rotonde evenwijdig aan het Kia gebouw geplaatst en kan zo voldoende sprei geven om de reuze Picanto van de dieplader te pakken en op het platform in de rotonde te plaatsen. Na een korte Ďtoolboxmeetingí met de mensen van Broekman, klautert Robin op de Picanto om de hijsogen vast te maken. Al gauw zweeft de auto als een zeppelin tussen hemel en aarde en wordt hij vervolgens voorzichtig op zijn showplaats neergelaten.

Het volledige artikel is gepubliceerd in Truckstar nr. 9 waarin ook een uitgebreid verslag van het Truckstar festival in Assen staat.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel