Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 De beste hotels   
Mijn moeder wist vroeger niet zoveel van mijn werk, maar één ding wist ze wel: ,,Hij verblijft in de beste hotels.’’ Huisvesting is natuurlijk ook een manier om iemands succes af te meten. Voor mij was belangrijk dat ik altijd met uitstekend PR materiaal in beeld en woord terug kwam en zo ‘mijn’ bedrijf op een professionele manier onder de aandacht wist te brengen. Vanaf 1976 – mijn jaar van indiensttreding – werd er zo stelselmatig een stevige basis voor de naam ‘Mammoet’ gelegd en na de bergingsoperatie van de Kursk in 2001 in mijn laatste dienstjaar had ‘Mammoet’ een ijzersterke reputatie en naamsbekendheid verworven.

Als pensionado kom ik nog steeds in de ‘beste hotels’ en een goed voorbeeld is een overnachting die ik geboekt heb op de oude Queen Mary, die permanent afgemeerd is als hotelschip in Los Angeles. Begin december komen we daar aan met het cruiseschip ‘Amsterdam’ van de HAL. Deze cruise is einde oktober begonnen in Singapore: een plaats waar ik vroeger regelmatig kwam en de meest interessante (zwaartransport) projecten heb meegemaakt. In je vrije tijd ging je op de Orchard Road winkelen en kon je er goedkoop de laatste electronische gadgets kopen. Die tijd is over, hoewel je daar een I-Pad kunt kopen voor omgerekend 380 euro, terwijl je er in Nederland 500 euro voor moet neertellen.

Voordat wij op de ‘Amsterdam’ inscheepten, hebben wij een week gelogeerd in het Goodwood Park hotel. Dit hotel is, evenals het meer bekende Raffles hotel in dezelfde stad, een historisch monument, maar het Goodwood Park is nog enigszins betaalbaar. De bediening en service in dit hotel is geweldig en ik moet zeggen dat het Raffles hotel sinds het in Arabische handen is, niet meer is wat het vroeger geweest is. Voor een Singapore Sling betaal je er maar liefst 32 S$. Maar als je eenmaal in Singapore bent, moet je natuurlijk deze wereldberoemde cocktail in de Long Bar van dit hotel hebben gedronken.

U ziet wel, mijn moeder had gelijk: ik kom nog steeds in de beste hotels en heb nu alle tijd ervoor!

Onze volgende stops zijn in Indonesia en daarover later meer!
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel