Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Spanning op de Maasvlakte   
De fel verlichte haventerminal van Rhenus Logistics steekt af bij de donkere en verlaten Maasvlakte. Op de achtergrond ligt een groot zeekasteel geladen met containers en op de kade zijn mensen van Sarens Nederland bezig met de voorbereiding van het transport van een aantal reusachtige rookgaskanalen. Deze moeten vannacht worden getransporteerd naar de nieuwbouw van de EON MPP3 centrale op de Maasvlakte.

Een ruim 53 ton zware zogenaamde ‘clean gasduct’ met een hoogte 10 meter en een breedte van ruim 8 meter staat geladen op een dubbele 10-assige Goldhofer trailer met een 8x4 MAN 41540 trekker ervoor. Een 63 ton zwaar rookgaskanaal met een lengte van bijna 30 meter staat ernaast op 12 dubbele aslijnen KAMAG zelfaangedreven platformwagens (SPMTs). De auto’s van de begeleiders zijn gearriveerd en na de begroeting kruipt men achter het stuur en kan er een start worden gemaakt om het vier km. lange traject naar de nieuwbouwsite af te leggen.

Ondanks de goede verlichting op het haven terrein is het toch goed uitkijken voor obstakels zoals markeringspaaltjes, die her en der op de terminal staan. Er wordt op kruipsnelheid geslalomd tussen de containers, die vergeleken bij de EON lading de grootte hebben van lucifersdoosjes.

Marinus bereikt met zijn Goldhofercombinatie het einde van de Antarcticaweg en moet daar een smalle spoorwegovergang passeren. Hij doet dat met een vloeiende zigzaggende beweging waarna hij direct een scherpe bocht naar links moet maken om op de Europaweg te komen. Hier is het schaarse verkeer door de beveiliging al stop gezet en kan er weer vaart worden gemaakt.

Het volledige artikel met fotoverslag van dit boeiende transport kunt u vinden in de zojuist uitgekomen Truckstar nr. 5 op blz. 24 en verder.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel