Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Madurodam revisited   
Vorige week ben ik in het vernieuwde Madurodam geweest. Na een tijdje gesloten te zijn, werd dit unieke miniatuurstadje feestelijk in april geopend. Als vanouds staan er de bekende gebouwen zoals het Binnenhof, de Kaasmarkt in Alkmaar, het Rijksmuseum (in het echt nog niet geopend!) en het Mauritshuis. Aangepast zijn de complexen op schaal zoals Schiphol en de Rotterdamse haven. Voor mij zijn als tuinbaan bezitter de treintjes die overal in het park rijden extra boeiend. En een Bordeauxkleurige Thalyss die razendsnel over een eigen traject voorbij flltst.

In het nieuwe Madurodam komen de miniaturen en hun verhalen tot leven. Er is veel te zien, te beleven en vooral te doen. Handen uit de mouwen: je kunt nu zelf de containers op een vrachtschip laden in de haven van Rotterdam, een vliegtuig laten opstijgen vanaf Schiphol en de Oosterscheldekering bedienen om te voorkomen dat het dorpje dat erachter ligt onder water loopt.

Verder ervaar je samen wat de verhalen zijn achter veel gebouwen in Nederland. Al doende ontdek je samen wat Nederland zo bijzonder en uniek maakt. En als je daarmee klaar bent, kun je nog even lekker uitrazen in de nieuwe themaspeeltuin. (Tot zover de tekst die op de website van Madurodam staat.)

Aan kleindochter Anna (4 jaar) zijn al die prachtige bouwwerken nog niet besteed. Voor haar wordt het pas interessant als het beweegt of geluid maakt. Ze blijft gefascineerd naar een draaimolen kijken, maar als ze de speeltuin in de gaten krijgt, wil ze er direct heen. Het piratenschip waar je op en in kunt wordt door haar grondig geinspecteerd en als ze eruit komt is haar nieuwe witte broek niet meer wit.

Bij de kaasmarkt is het ook druk en voor de buitenlandse toeristen is dit een trekpleister van de eerste orde. Dat geldt ook voor de molens van Kinderdijk en de luchthaven Schiphol. Het feest der herkenning, want daar zijn de meesten immers aangekomen. Pakistani, Japanners, Chinezen, Duitsers en Nederlanders lopen hier rond in een bonte mengeling.

Grote Anna is wat ouder en kan de bouwwerken dus wel op waarde waarderen. Het is voor haar ook al weer een poosje geleden dat ze in Madurodam is geweest. Dat geldt ook voor mij: in mijn Mammoet tijd (eeuwen geleden) heb ik de sponsoring mogen regelen voor Jantje Beton. Hiertoe werd een model van een mobiele autokraan, gemaakt door Zon Model, geplaatst en als je er een dubbeltje in stopte, liet hij een stukje lading zakken op een vrachtauto. Kleine Anna deed iets dergelijks, maar nu komt er een DHL bestelauto aanrijden met een miniatuur Mars erop. Ook leuk natuurlijk en nog smakelijk ook!

Toen ik bij een echte Madurodammer over de Mammoetkraan navraag deed, bleek die nog wel degelijk te bestaan. Het kraantje was tijdelijk voor revisie weggehaald en zou binnenkort weer worden teruggeplaatst. Dat viel me mee, sinds de (tijdelijke) overname door Van Seumeren zat de sponsoring een beetje in het verdomhoekje. De familie stak meestal geld in ' goede' doelen zoals bijvoorbeeld de Dakar Rally en FC Utrecht.

De bezoekers komen inderdaad uit alle windrichtingen. En mocht u nog eens gasten of relaties uit het buitenland op bezoek krijgen, dan is Madurodam de perfecte gelegenheid om Nederland op een leuke manier in vogelvlucht te laten zien! Voor online boekingen met 10% korting kijk op madurodam.nl
 Gerelateerd  
  • madurodam.nl
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel