Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Met de caravan op stap   
Tijdens de vakantie zie je ze steeds vaker op de weg. Caravans, ze zijn er in alle soorten en maten, maar een ding hebben ze gemeen: chauffeurs zijn er niet dol op. Wouter Stolk echter heeft helemaal niets tegen caravans. Sterker nog, hij gaat er graag mee op stap. Met een vaartje van 80 km. per uur rijdt Wouter Stolk tegen het vallen van de avond over de Oosterscheldekering. Hij is met zijn sleurhut onderweg naar Renesse, waar de caravan een standplaats moet krijgen. Wouter heeft de caravan – in feite een luxe bungalow - opgehaald bij PR Chaletbouw in Goes. Hier is de T-vormige bungalow in twee transportabele delen gefabriceerd.

Euser Speciaal Transport vervoert regelmatig kant en klare chalets naar bestemmingen in heel Nederland. Vanavond brengt Wout een compleet ingericht chalet naar een bungalowpark in Renesse. De overmaatse caravan bestaat uit twee delen, waarvan de ene helft een puntdak heeft. Zoals in de wet voorgeschreven is, zitten er kleine wieltjes onder, die van pas komen als Wouter het eerste deel via een dubbele klep op de trailer trekt. Dit gebeurt met een elektrische lier die hij met de afstandsbediening bedient. Je kunt merken dat Wout dit vaker gedaan heeft en als de lier de bungalow een beetje scheef trekt, druk hij met zijn volle gewicht het wiebelige gevaarte in het rechte spoor.

Het bedrijventerrein De Poel ligt er verlaten bij. De meeste bedrijven zijn al lang gesloten en in tegenstelling tot overdag is er weinig verkeer. Als Wouter met zijn bijzondere vrachtje op weg gaat, is er voor de begeleiding weinig te doen. Wout kent de weg zo langzamerhand op zijn duimpje en is al snel op de Deltaweg richting Zeelandbrug. Daar zal hij echter geen gebruik van kunnen maken om op Schouwen Duiveland te komen. Met een breedte van bijna vijf meter zou deze belangrijke verkeersbrug voor een uurtje of zo afgesloten moeten worden en dat is met een alternatieve route niet echt nodig. Via de Zandkreekdam, gelegen bij de ingang van het Veerse Meer komt hij op Noord Beveland, het op één na kleinste eiland van Zeeland, dat altijd zichzelf is gebleven.

Camping De Oase ligt tegenover het Transferium waar je met de bus op alle toeristisch plekken op het eiland kan komen. Wouter moet met zijn ‘gebakje’ achterwaarts de camping op en door de smalle weg, geflankeerd door een sloot en een fietspad is het een paar keer steken voordat het raak is. Er zitten nogal wat Duitsers op het bungalowpark, die natuurlijk naar het spektakel komen kijken. Op dezelfde manier waarop het chalet in Goes geladen is, wordt het nu gelost. Wouter rijdt met zijn lege uitschuiftrailers terug naar Goes, waar het tweede deel al klaar staat. Deze bungalow sectie heeft een puntdak, mooi om te zien, maar uit transport oogpunt lastiger in verband met de hoogte.

Benieuwd naar het verdere verloop van dit transport? Koop dan de zojuist uitgekomen Truckstar nr. 8 en lees ook alles over het Truckstar Festival dat op 28 en 29 juli as. in Assen wordt gehouden. Kijk ook op www.truckstar.nl
 Gerelateerd  
  • www.truckstar.nl
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel