Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Paalrijder   
In het zwaartransport ie de lading doorgaans log, groot en zwaar. Toch moet het spul zonder brokken van A naar B. Dat is ook bij het transport van een superbuis van Waspik naar de Maasvlakte. De opvallende wit gecoate zogenaamde spreaderbar staat geladen en wel klaar voor transport in de hal bij de firma Straco in Waspik. Nog niet helemaal duidelijk is of de 35 meter lange stalen ‘pijp’ wit of misschien wel grijs moet zijn. De trekkercombinatie hebben we al eens eerder gezien tijdens een bijzonder transport van een helidek. Het is de 18 jaar oude MAN F90 Commander van A.Hak Transportbedrijf & Werktuigenverhuur, die nog regelmatig voor dit soort transporten wordt ingezet.

Met zijn 10 cilinders, 500 pk en lage cabine is het de oudste trekker van de Hak vloot. Vooral de lage cabine is erg handig om de hoogte van het transport zo laag mogelijk te houden. Cees Hak (54) en Cees van Gameren (50) zijn bezig om de stalen kolos met kettingen vast te zetten. Cees zit vandaag op de bok van de bijna klassieke MAN trekker en de andere Cees, al 33 jaar monteur bij dit bedrijf, assisteert hem bij het vastzetten van de lading en de begeleiding. Cees Hak is directeur/eigenaar van het gelijknamige bedrijf en valt in als chauffeur in de vakantieperiode voor dit bijzondere lengtetransport.

Bij het naar buiten rijden wordt de lengte van de spreaderbar pas goed zichtbaar. Toch is de lengte niet het grootste probleem tijdens het transport, maar de hoogte van de voorkant van het gevaarte dat boven de cabine uitsteekt. ,,Voor deze transporten is de lage cabine erg handig. De bovenkant van de buis is nu 4,35 meter hoog en als we de achterassen wat hoger stellen, dan wordt het geheel nog wat lager.''

Wilt u het hele transport volgen? Koop dan de zojuist uitgekomen Truckstar nr. 11 die nu in de schappen ligt!
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel