Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Kwaak, kwaak!   
Sommige gebeurtenissen vergeet je van je leven niet. In 1952 was ik zes jaar oud en zat in de eerste klas van de Prinses Beatrix school in Schiedam. Alle kinderen waren blij dat het half vier was en naar huis mochten. Tegenwoordig staan moeders met auto's ze op te wachten, maar in die tijd was dat nog niet. Op de fiets of lopen: voor mij was dat een wandeling van ongeveer 4 kilometer en die afstand moest ik twee keer per dag afleggen. Overblijven tussen de middag was er ook al niet bij. En toen gebeurde het! Bij de uitgang stond er een man die een tijdschrift uitdeelde. Je kreeg het gratis en stond vol met grappige tekeningen van de belevenissen van een eend en andere dieren.

Thuisgekomen las ik het blad, nee, het was meer plaatjes kijken en was diep onder de indruk van Donald met zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak. Donald Duck was een brandweerman die telkens te laat bij de brand aankwam. Deze eend was een echte 'loser' en dat maakte hem zo levensecht. Dat Donald tevens de uitvinder was van het middenvinger gebaar ontging mij op die leeftijd.

De opzet van deze uitgekiende marketingactie was dat je bij je ouders ging zeuren om een abonnement. En dat werkte! Ik lees nog steeds de lotgevallen van deze bijzondere eend en tot mijn grote vreugde is er kortgeleden door Sanoma een speciale Donald Duck uitgebracht waarin hij met zijn neefjes een doldriest avontuur beleeft in de provincie Zeeland. Leuk genoeg om mijn klanten en beste relaties een exemplaar op te sturen en voor Carla Peijs misschien een opsteker dat er eindelijk eens op een goede manier aan Zeeland promotie wordt gedaan.

En dat er dan een foutje in de landkaart van Zeeland staat, scherp opgemerkt door de PZC, moeten we uitgever Sanoma en Donald Duck maar snel vergeven! Conclusie: er gebeurt meer in Zeeland dan je denkt.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel