Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Truckstar Speciale Voertuigen Special   
Naast de Zwaar en Speciaal Transport Special geeft Truckstar tegenwoordig ook een Special over Speciale Voertuigen uit. Deze Special ligt nu in de winkel en geeft een boeiend en leerzaam overzicht van de bijzondere voertuigen die er zoal op deze aardkloot rond rijden. Ronduit spectaculair is het artikel van een collega over de zogenaamde de-icing trucks op Schiphol die vertrekkende vliegtuigen ijsvrij moeten maken. De fotografie bij het artikel staat op hoog niveau, maar dat geldt natuurlijk voor het gehele blad. Mijn bijdrage blijft beperkt tot een vijftal artikelen, waarvan er een gaat over de oliewinning in California. Onderweg van LA naar Sacremento kwamen we langs een olieveld bezaaid met Ja-knikkers in de buurt van Bakersfield en kwamen daar interessante Amerikanen tegen.

Met de huidige olieprijzen van rond de 100 dollar per vat is het de moeite waard oude olievelden weer nieuw leven in te blazen. En in CaliforniŽ - de bakermat van de oliewinning - weten ze maar al te goed hoe dat aangepakt moet worden. Voor mensen als Ed Pittman van Ed's Stinger Crane Service uit Anaheim is dit een buitenkansje om een goede boterham te verdienen.

Overal staan hoge installaties. waarmee stoom wordt geÔnjecteerd. Hier en daar staan trucks die voorzien zijn van een uitschuifbare hydraulische hijskraan. Een Ford met een National Crane Series 500E2 staat bij een jaknikker om een aantal kettingen aan te reiken. De uitschuifbare kraanarm bestaat uit drie secties die 22 meter kunnen worden uitgeschoven met maximaal 16 ton hijsvermogen in de kortste stand. In Nederland zo goed als onbekend is deze kleine Ford truck een veelzijdige krachtpatser die je veel in CaliforniŽ ziet. Even verder op staat de truck van Ed Pittman die uitgerust is met een Terex model Stinger TM3851.

Ed is de Amerikaanse uitvoering van een Nederlandse ZZPer. Ook in Amerika geeft deze status veel voordelen en hij doet het vooral om niet gebonden te zijn. Het geeft hem een gevoel van vrijheid en financieel levert het meer op.

De andere artikelen van mijn hand gaan over de zwaarste trekker ter wereld met een motor van 1000 pk, over nijvere truckbevers die bij de aanleg van krappe tunnelbuizen verstevingssecties aanvoeren, over het multitaken met Wiesels en de over eerste Hybride container transporteur op de ECT-terminal in Europoort.

En als u hiervan het naadje van de kous wilt weten, koop dan deze bewaarspecial.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel