Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Flåmsbana   
De Flåm spoorlijn (Flåmsbana) loopt van Myrdal naar Flåm, 865 meter naar beneden naar een uitloper van de Aurlandsjord. Elk jaar trekt deze indrukwekkende spoorlijn bezoekers uit alle delen van de wereld, waardoor de Flåm spoorlijn een van de belangrijkste en meest spectaculaire toeristische attracties van Noorwegen is.

De treinreis laat zien hoe ruig en indrukwekkend het Noorse landschap kan zijn. Tijdens de 20 kilometer lange treinreis kunt u rivieren zien die zich door smalle kloven persen, watervallen waarvan het water met donderend geraas langs de berghellingen stort, met sneeuw bedekte bergtoppen en bergboerderijen die op duizelingwekkende hoogte tegen de berghellingen zijn ‘geplakt’.

De Flåm spoorlijn is een van de steilste spoorbanen ter wereld op normaal spoor. De hellingshoek is 55/1000 op bijna 80% van de spoorlijn. De keertunnels die door de bergmassieven lopen zijn het bewijs in de geschiedenis van de Noorse spoorwegen van durf en bekwaamheid van de bouwers. Onderaan de bergmassieven ligt de natuurlijke pracht van het Flåmdal en de majestueuze Aurlandsfjord, een aftakking van het Sognefjord, het langste fjord van Noorwegen.

De treinreis blijft je nog lang heugen en na het bezoek aan de Nordkapp is deze aanloophaven van ms Rotterdam tweede hoogtepunt van de Noorse cruise. Voor het binnenvaren van het schitterende Sognefjord moet je erg vroeg je bed uit, maar de vergezichten op de steile rotspartijen zijn de moeite van het fotograferen waard.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel