Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Last call   
Een cruise verruimt letterlijk je horizon en maak je om interessante bestemmingen te bezoeken en nieuwe ervaringen op te doen. Van groot belang is de sfeer en ambiance op het schip, bepalend hierbij is de grootte van het schip: de midsize schepen van de HAL zijn een verademing vergeleken bij veel andere oceaanreuzen. MS Rotterdam is geen Costa Lines partyschip met feestvierende bemanningen: de kans dat je alsnog strandt op een eiland is aanzienlijk kleiner omdat er een degelijke (Nederlandse) bemanning op de brug staat.

Geen partyschepen dus bij bij de HAL, maar het entertainment aan boord is op hoog niveau. Bij bestemmingen zoals Alaska, het Panamakanaal en het Antarctica worden er boeiende lezingen gehouden door mensen die veel van deze materie weten. En aan het einde van de reis is er meestal een gezellige afscheidsavond avond met een opvoering van de Indonesische/Filipijnse crew.

Het schip is smaakvol aangekleed met kunst, is hangen fraaie schilderijen aan boord en in de gangen naar de hutten hangen er nostalgische foto's uit een ver HAL verleden. Behalve het zonnedek met zwembad, de fitnessruimte zijn er tal van plekjes waar je rustig een tijdschrift of boek kan lezen. In de Explorers lounge (in het Nederlands koffieshop, maar dan in de juiste betekenis van het woord!) kan je koffie met gebak krijgen en is het mogelijk om op het internet te gaan.

Midscheeps is de centrale hal met een wenteltrap waar een bijzondere sculpture of wereldklok staat. Dit is de centraler plek op het schip waar de receptie is en toegang tot gezellige lounges en de schouwburg. De service is uitmuntend, de verhouding personeel-gasten is bijna 1 op twee zodat altijd snel wordt gereageerd op verzoeken en bestellingen. En nee, hoewel ik met 150 cruisedagen inmiddels tot 3-star mariner ben bevorderd, wordt dit stukje niet gesponsord door de HAL en betaal ik de normale cruiseprijs!

Maar zeg nu zelf: wat is er mooier om na een weldadige nachtrust het gordijntje open te schuiven en onderstaand geweldige uitzicht te ervaren?
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel