Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Gun control   
De Amerikaanse National Rifle Association (NRA) heeft de oplossing voor de voortdurende gevonden. Zet een bewapende wacht bij iedere school neer, want zij zeggen: ,,Guns don’t kill people, people kill people’’. How dumb can you get? Het probleem ligt natuurlijk bij de wapenbezitters van de NRA en de vrije wapenverkoop in de USA. Tijdens de keren dat ik voor mijn werk Los Angeles bezocht, heb ik mij altijd verbaasd over de vele wapensupermarkten en Wallmarts met een keuze aan moordwapens waar een dictator zich niet voor hoeft te schamen. Een Amerikaanse Mammoet collega gaf mij eens na werktijd een wapenrondleiding bij hem thuis in Pasedena.

In de garage hing het portret van John Wayne en stond een mooie Harley Davidson. Daarnaast hing er een assortiment wapens waarmee je wel tien High Schools zou kunnen uitmoorden. En ik moet zeggen dat het wapenassortiment een bepaalde aantrekkingskracht had en ik zou de klassieke Colt Remington uit de cowboytijd zo als souvenir naar huis willen nemen. Onder het genot van een illegale Cubaanse sigaar en een glas Jack Daniel hebben we tot in de kleine uurtjes gepraat over wapenbezit en de pros en cons. Bill wist er wel alles van want hij was voordat hij bij Mammoet Western ging werken, politieagent bij het Los Angeles Police Department (LAPD) geweest. Hij verbaasde zich over het feit dat je in Nederland niet het recht had om wapens te kopen en te bezitten. ,,Hoe moet je je dan verdedigen tegen de bad guys?’’ Die hebben namelijk altijd de beschikking over wapens en daar scoorde hij op punten. Ook is het van oudsher een grondrecht voor iedere Amerikaan om zichzelf met een vuurwapen te kunnen verdedigen. Bovendien moet het moet mogelijk zijn als de overheid de fout in gaat zoals indertijd in Hitler-Duitsland om een bewapende militie te kunnen vormen.

Het klinkt ons raar in de oren, maar zelfs de bijna traditionele jaarlijkse slachtpartij op de scholen, brengt de gemiddelde Amerikaan niet op andere gedachten. Om maar te zwijgen over de ruzies onder de echtelieden die bij ons hooguit uitmonden in een handgemeen. In Amerika wordt de ruzie vaak met een vuurwapen beslecht. Bij zelfmoorden worden vaak vuurwapens gebruikt die dan erg effectief blijken te zijn.

Kortom, na een lege fles Jack Daniel en de derde Havanna waren we nog geen inch dichterbij een compromis gekomen. Wel waren we het wel eens dat de heersende machocultuur in Amerika en ook bij Mammoet Western een belangrijke rol speelt bij het wapenbezit. Na de tweede fles Bourbon stelde Bill voor om een mooie klassieke Colt 45 in kleine onderdelen verpakt naar Nederland te sturen. Dat aanbod was best aanlokkelijk, maar ik heb het voorstel toch maar van de hand gewezen. Vreemd genoeg is het afsteken van vuurwerk in de meeste landen en dus ook Amerika tijdens Oud en Nieuw ongebruikelijk. Bij ons dus niet en aan het einde van het jaar stromen de ziekenhuizen weer vol met mensen met brand- en oogletsel. Vreemd is het dan wel dat we geen wapens bezitten, maar elkaar wel met vuurwerk het ziekenhuis in mogen schieten!

Het laatste nieuws is dat er een actie gestart is om het ongebreidelde wapenbezit aan banden te leggen. Dit op initiatief van een aantal filmacteurs en actrices die vinden dat met de laatste High School moordpartij de maat vol is. Obama is na zijn herverkiezing bezig met een wetsvoorstel om de aanschaf van semi-automatische wapens te verbieden en naar verwachting gaat dit wel lukken. Nu nog de Republikeinen en die halve zolen van de NRA die het allemaal niet zo scherp meer zien zitten. U kunt uw steunbetuiging geven op demandaplan.org/
En ondanks alle schokkende gebeurtenissen van het afgelopen jaar, toch een spetterende start toegewenst voor 2013!
 Gerelateerd  
  • demandaplan.org/
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel