Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Monsters op je bed   
Namen als RoGator en TerraGator geven je het gevoel of je in de film Terminator met Arnold Schwarzenegger terecht bent gekomen. Op het fabrieksterrein van AGCO in Grubbenvorst staan tientallen van deze monstermachines in slagorde klaar voor vervoer. De Groen Transport uit Poortvliet op Tholen heeft een uitgebreid wagenpark waarmee het bedrijf landbouwmachines en speciale transporten op (inter)nationaal niveau uitvoert. Het wagenpark bestaat uit uitschuifbare diepladers, semi-diepladers, huiftrailers, auto’s met laad- en loskranen en meubeltransportwagens. De aandrijfkracht achter het gespecialiseerde wagenpark is zonder uitzondering Mercedes Actros, waarvan ze er elf van in gebruik hebben.

Etienne Haanen, Manager Dealer Central bij AGCO Netherlands vertelt dat ze het liefst hun machines met huisvervoerder De Groen Transport laten bezorgen. Als de klant een andere vervoerder wil inschakelen kan dat ook, maar dan wordt er zelfs een meerprijs berekend omdat de ervaring heeft geleerd dat de belading en levering een stuk stroever gebeurd. ,,De chauffeurs van De Groen zijn eigenlijk een verlengstuk van ons bedrijf en distribueren onze landbouwmachines door heel Europa. Zij beschikken over de kennis en vaardigheden om met deze bijzondere machines om te gaan en geven die kennis ook aan onze afnemers door.''

Inmiddels zijn de Actros trekkers ontkoppeld van de diepladers, die nu plat op de bodem liggen. Eén voor één worden de TerraGators van het type 3244 vooruit op de op de juiste maat geschoven Nootebooms gereden en met een breedte van 3.15 meter vallen ze net buiten profiel. De Michelin banden van het reusachtige formaat 1050/50R32 passen maar net op de laadvloer en Bram laat de banden aan de achterkant een beetje leeglopen om het Gator gevaarte recht te zetten en aan de voorkant wat hoogte te winnen. Hierna wordt het spul vastgezet met kettingen en kunnen de trekkers weer aangekoppeld worden. Als laatste wordt de dieplader van Lenee v.d. Werf beladen met de driewielige TerraGator. Deze super driewieler wordt in tegenstelling tot de vierwielige Gators achteruit op de laadvloer gereden.

De twee Actrossen van Bram en Cor ogen nietig naast de motorkap van deze bijzondere TerraGator, maar als hij geladen is en de trekker er weer voor staat, is alles weer in verhouding. Lenee klimt op het gevaarte om de uitstekende vulkap van de grote tank te demonteren en zo de totale hoogte enigszins te reduceren. ,,Dit doe ik als voorzorgsmaatregel, in feite is dit niet noodzakelijk want alle viaducten die ik op weg naar en in Frankrijk moet passeren hebben een hoogte van 4.50 meter. Hoog genoeg dus voor dit transport, maar je weet maar nooit.’’

Stagiaire Christiaan Dekker (15) mag met Bram meerijden naar Denemarken. De Groen Transport heeft ieder jaar een stageprogramma voor jongeren die nog in opleiding zijn. Ze lopen dan twee weken in de werkplaats mee en gaan vervolgens twee weken mee de weg op. Hij kijkt erg naar deze reis uit en beloofd Truckstar een verslag te maken van zijn ervaringen onderweg. Het is een mooi gezicht als het konvooi met de drie stoere TerraGator monsters van het fabrieksterrein af rijdt. Afgesproken is dat ze voor de Duitse grens de vereiste begeleiding ontmoeten en dat gebeurt dan ook bij Venlo. Het eerste stuk rijden Bram, Cor en Lenee gezamenlijk op maar al gauw scheiden hun wegen zich. Bram en Cor nemen de afslag naar de A67 die naar de Duitse grens leidt. Lenee rijdt rechtdoor en blijft op de A73 richting België en Frankrijk. Op weg naar een tevreden klant.

Het volledige verhaal van Bram de Groen en Cor Grijs staat in de zojuist verschenen Truckstar nr, 3, inclusief een door Bram en Cor zelf geschreven verslag van hun reis naar Denemarken.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel