Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Truckstar Festival 2013   
De 33ste editie van het Truckstar Festival, Nederlands en Europa's grootste transportevenement, is uitstekend verlopen. Dit weekeinde bezochten ruim 60.000 mensen het TT-circuit van Assen om te genieten van allerlei activiteiten op vrachtwagengebied. Het Truckstar Festival wordt georganiseerd door het gelijknamige magazine Truckstar. Van vrijdagavond tot zondagmiddag was het TT-circuit van Assen gevuld met ruim 2.200 vrachtwagens, waaronder de nieuwste modellen en veel bijzondere trucks uit heel Europa. Er waren vrachtwagens die bijna tweeduizend kilometer hadden afgelegd om een plekje te vinden op het TT Circuit van Assen.

De publieke opkomst was in lijn met afgelopen jaren. Een kleine 60.000 bezoekers vonden hun weg naar Assen. Arjen van Vliet, hoofdredacteur van Truckstar: "Op zaterdag was er de dreiging van een noodweer, waardoor het aantal bezoekers die dag iets lager uitviel. De voorverkoop was echter hoger dan vorig jaar. Aangezien er dit weekend ook andere grote evenementen plaatsvonden, zijn we daarmee heel tevreden." Het voorspelde noodweer, het KNMI had code oranje uitgevaardigd voor de provincie Drenthe, bleef in Assen beperkt tot een forse regenbui. Arjen van Vliet: "We hebben de mensen uit voorzorg gewaarschuwd een schuilplek op te zoeken en we hebben het programma tijdelijk onderbroken. Dat bleek achteraf misschien niet nodig, maar als organisatie neem je geen enkel risico." Mede door die voorzorgsmaatregelen bleven incidenten uit. "We kunnen dan ook spreken van een geslaagd Truckstar Festival."

In de paddock staat een bijzondere Peterbilt 379 showtruck met een Duits kenteken. Achter de laag opgebouwde en rijkelijk verchroomde showtruck hangt een eigengebouwde bar-trailer, waarin de eigenaar Joachim Küpers (51) een biertje staat te tappen. Onder het genot van een koud Duits biertje vertelt Joachim dat het de eerste keer is dat hij op een truckshow staat met de 379. "Ik heb 'm nog geen jaar. In september 2012 heb ik de auto gekocht van een goede bekende van mij. Die heeft 'm vier jaar geleden geïmporteerd vanuit Canada. Daar was hij van een eigenrijder die er zo'n 800.000 mijl mee had gereden, en tussentijds alle truckshows afging". De 379 doet het in Europa iets rustiger aan. Joachim rijdt er ook trouwritten mee. Joachim rijdt graag met de Amerikaanse reus en kan er goed mee uit de voeten, ook met de ongesynchroniseerde versnellingsbak. "We hebben vroeger in mijn bedrijf ook MAN's en Mercedessen gehad met dezelfde Fuller-bak. Voor mij is het geen probleem."

Je komt ogen te kort om alle trucks te bekijken voorzien van de meest fraaie en soms bizarre afbeeldingen. Het vertelt heel wat over het ziele-leven van de vrachtwagenchauffeur, die vaak urenlang in zijn eentje achter het stuur zit. Op het Truckstar Festival komen ze een keer per jaar bij elkaar en dan wordt het een feest waar geen wanklank te horen is.

Het is vooral een ontmoetingsplaats voor complete families met veel amusement voor jong en oud. Er is zelfs een complete kermis met een draaimolen.

En mocht het ondanks alle gezelligheid toch nog fout gaat, dan staat er bij de uitgang de echtscheidingstruck, die de trucker of truckster met raad en daad bijstaat!
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel