Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 We gaan naar Volkel...   
In Truckstar nr. 9 staat in het licht van het Truckstar Festival dat twee weken geleden in Assen is gehouden. Proteus was er ook en had al eerder een fotoimpressie gezet op deze onverbeterlijke website. En zoals in de meeste Truckstarren staat er een verslag, deze keer van een bijzonder transport van een helicopter. Nee, niet naar Assen, ook niet naar Volkel, maar van de luchtmachtbasis terug naar Anna Palowna! In het artikel staat het anders, maar dat is de schuld van het spreekwoordelijke zetduiveltje.

Eenmaal in de drie jaar worden er op de luchtmachtbasis Volkel open dagen gehouden en zijn er dit jaar zijn er totaal zo’n 140.000 bezoekers geweest. Naast een ‘mock-up’ (model op ware grootte) van de Joint Strike Fighter (JSF) was de Augusta Bell in de originele Koninklijke Marine uitvoering één van de vele bezienswaardigheden op de open dagen. En omdat de helikopter (nog) niet luchtwaardig is, moet hij van Anna Paulowna - zijn thuisbasis – over de weg worden aangevoerd en wordt weer op dezelfde manier teruggebracht. Richard heeft een autokraan van het type HIAB 600 op zijn semi-dieplader en met behulp van de afstandsbediening op zijn buik hengelt hij het ca. 3000 kg. wegende vliegtuig op zijn Broshuis dieplader.

Richard Kant blijkt als chauffeur onvermoede talenten te hebben. Als het werk het toelaat pakt hij zijn professionele Canon spiegelreflexcamera. Hij noemt het een uit de hand gelopen hobby, waarvan je op zijn website prismafotodesign.nl/
een aardig beeld krijgt. ,,Ik kan dit aardig combineren met het chauffeurswerk omdat ik meestal binnenland rij en zo tijd vrij kan maken voor deze hobby, overigens met dank aan onze planningafdeling. Ik ben sinds 2008 actief met een Canon spiegelreflexcamera en fotografeer soms bruiloften of gezinnen e.d. Ik vind het leuk om mensen die een nieuwe camera aangeschaft hebben, het een en ander te vertellen over de werking en gebruik van hun camera. Ook vind ik het leuk om met een groepje er op uit te trekken om foto's te gaan maken in de natuur.''

Richard valt met zijn rode transportcombinatie een beetje uit de toon tussen al het groene legermateriaal dat de basis verlaat met tal van bijzondere ladingen zoals tanks en luchtdoelraketten. De controle bij de uitgang is minimaal en Richard kan zijn reis naar Anna Paulowna in Noord Holland aanvangen. Truckstar nr. 9 met het volledige verhaal ligt nu in de winkel.
 Gerelateerd  
  • prismafotodesign.nl/
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel