Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Stalen fietsbrug van 200 meter geplaatst   
Het afgelopen weekend heeft Wagenborg Nedlift de Groene Verbinding over de Betuwespoorlijn en de A15 geplaatst. Dat gebeurde in het holst van de nacht met een voor alle verkeer afgesloten autosnelweg. In de nacht van 23 op 24 augustus is het eerste deel van de brug, aan de kant van Albrandswaard op een tijdelijk steunpunt gezet. De daaropvolgende nacht hebben de experts het tweede, Rotterdamse, deel op zijn plek gehesen. Hiermee ligt de bijna 200 meter stalen netkous klaar om in 2014 Rotterdam-Zuid te verbinden met het groen buiten de stad.

De brugdelen hebben al een hele reis gemaakt. Ze zijn gebouwd bij VDS Staalbouw in Vlissingen en over water naar de Waalhaven in Rotterdam getransporteerd. Daarvandaan zijn de twee delen in de nacht van 22 op 23 augustus twee kilometer over de A15 vervoerd naar de hijslocatie, waar de 325 ton, respectievelijk 350 ton zware delen op vrijdagnacht en zaterdagnacht werden geplaatst. Tijdens deze spectaculaire hijsoperaties was de A15 ten zuiden van Rotterdam voor alle verkeer in beide richtingen gesloten.

De Groene Verbinding verbindt Rotterdam-Zuid met het groen buiten de stad, namelijk het Buijtenland van Rhoon en andere natuur langs de Oude Maas. De brug zal een vrije overspanning hebben van 150 meter. Na dit weekend worden de twee stalen delen aan elkaar gelast en in de juiste coating gezet. Ook wordt het tijdelijke steunpunt weggehaald. Volgend jaar is de afwerking van de totale fietsverbinding aan de beurt, zowel aan de zijde van Rhoon als van Charlois.

In het kader van het Project Mainportontwikkeling Rotterdam wordt Maasvlakte 2 aangelegd als grote uitbreiding van het havengebied. Tegelijk krijgt de leefbaarheid van de regio een impuls. Daarom wordt op verschillende plaatsen in de regio 750 hectare nieuw natuur- en recreatiegebied gerealiseerd. Het Buijtenland van Rhoon, dat ontsloten wordt door de aanleg van de Groene Verbinding, is één van die projecten. De stadsregio Rotterdam is opdrachtgever van de Groene Verbinding. De Provincie Zuid-Holland realiseert samen met gebiedspartners het natuur- en recreatiegebied Buijtenland van Rhoon.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel