Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Walk-to-Work Vessel   
NAM heeft Wagenborg uitgekozen voor de ondersteuning van offshore operaties gedurende tien jaar. Wagenborg laat voor deze werkzaamheden een schip bouwen door Niestern Sander in Delfzijl: de Walk-to-Work Vessel. Een uniek schip dat een cruciale rol gaat spelen bij onderhoud en service van de productieplatforms van NAM in de Noordzee. Het schip wordt begin 2015 opgeleverd. Wagenborg zal NAM de komende tien jaar ondersteunen bij offshore-projecten in de Noordzee en laat hiervoor een uniek schip bouwen door scheepsbouwer Niestern Sander in Delfzijl.Werkzaamheden aan productieplatforms voor offshore gaswinning kunnen met het Walk-to-Work schip veiliger, efficiŽnter, effectiever ťn productiever worden uitgevoerd. Dit nieuws stond uitgebreid in het katern reportages en achtergronden van de zaterdageditie van de Telegraaf van 7 september jl.

In het schip komen verschillende functionaliteiten voor het eerst samen. Het schip biedt ruimte aan twintig bemanningsleden en aan twee ploegen van in totaal veertig onderhouds- en servicemedewerkers. ChemicaliŽn kunnen veilig worden opgeslagen, vervoerd en verladen naar platforms en een bewegingsgecompenseerde kraan kan zwaar materieel verplaatsen. Met een mobiele installatie kunnen putten opnieuw worden opgestart.

Het volledig geÔntegreerde Ampelmann-systeem maakt veilig werken op zee mogelijk, bij golven tot wel 2,5 meter hoog. Dankzij deze innovatieve technologie, ontwikkeld in Nederland, kunnen medewerkers het hele jaar door veilig van het schip naar het platform lopen om daar te werken: 'walk to work at sea'. Het schip kan een flinke kostenbesparing opleveren doordat medewerkers en materieel efficiŽnt kunnen worden ingezet. †Op zee is de inzet van de Walk-to-Work Vessel belangrijk, omdat† medewerkers voor onderhoud en service met deze boot meerdere platforms op een route kunnen bedienen. Het team heeft eigenlijk op deze manier een werkplaats, een magazijn, een hotel en transport bij de hand. Naar verwachting kan dit revolutionaire schip over anderhalf jaar in gebruik worden genomen. Het zal dan een waardevolle aanvulling zijn op de vloot van Koninklijke Wagenborg, een van de grootste Nederlandse rederijen met ondermeer activiteiten op zwaartransport en offshore gebied.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel