Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 In de olie   
Goed beschouwd heeft olie altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Ik rijdt nu in mijn tiende BMW in successie en ben dus een heavy user (geweest) van brandstof. Niet opmerkelijk dus, want dit geldt voor veel mensen die een baan hebben waarvoor ze veel onderweg zijn. Wel bijzonder is dat in het huis waar we nu wonen indertijd een oliehandel was gevestigd. De versterkte oprit naast het huis getuigt daar nog van, breed genoeg om de Total tankwagen te kunnen parkeren. En zo kan ik nog veel meer voorbeelden geven, waaruit blijkt dat olie als een rode draad door mijn leven loopt.

Als PR manager van Mammoet Transport merkte ik dat meer dan de helft van alle zware transporten, die we uitvoerden gelieerd waren aan olie exploratie en energievoorziening. Voor de opbouw en uitbreiding van de Total raffinaderij in Vlissingen heeft Mammoet heel wat transporten en hijswerk mogen verzorgen. Dat speelde zich af in de jaren zeventig toen ook de offshore industrie op de Noordzee in opkomst was.

Olie- en gasplatforms werden voor de Noorse kust geplaatst om het kostbare zwarte goud naar boven te halen. Deze platforms werden modulair gebouwd waarbij de modules zoals living quarters en olie/gasbehandelingsinstallaties in grote brokken op het land werden gebouwd. Vervolgens werden ze met zelfaangedreven platformwagens van de constructieplaats op een zeegaand ponton gereden. Dit zijn spectaculaire transportoperaties waarbij zo'n gevaarte ondersteund door honderden wielen langzaam in beweging komt.

Heerema plaatst deze modules met grote kraanschepen wereldwijd op offshore productieplatforms. Deze kraanschepen zijn een Nederlandse vinding die evenals de wereldwijde werkzaamheden van onze baggerindustrie een stukje Hollands Glorie vormen. Het afzinkbare kraanschip Thialf heeft een hefvermogen van maar liefst 14.200 ton!

Ik prijs mij gelukkig in de afgelopen 40 jaar de hele wereld te kunnen rondreizen en deze activiteiten PR-matig op een goede manier onder de aandacht van het publiek te brengen. En nu ik wat meer tijd voor mijzelf heb, kom je soms de leukste dingen tegen die ook weer met energievoorziening te maken hebben. Nee, dat zijn niet alleen de zonnepanelen die tegenwoordig op mijn dak liggen, maar ook een stukje nostalgie dat voor het huis staat in de vorm van een originele petroleumkar.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel