Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Afscheid Westerschelde Container Terminal   
Als Rotterdammer heb ik in de ruim tien jaar dat ik in Zeeland woon, nooit begrepen waarom de Westerschelde Container Terminal niet is gerealiseerd. Als voorhaven van Antwerpen had Zeeland een belangrijke containeroverslagfunctie kunnen krijgen met heel wat meer werkgelegenheid dan nu het geval is. In de PZC van 11 februari 2014 staat een uitgebreid artikel over deze gemiste kans en eerder schreef ik al op deze website over deze Jan Salie houding. Gelukkig staat in dezelfde PZC ook positief nieuws over onze Nederlandse schaatsers, die gisteren goud, zilver en brons op de 500 meter in Sotsji behaalden. Waarin ons kleine landje toch groot kan zijn, al is het voor Jan Smeekens die in eerste instantie als winnaar werd uitgeroepen erg lullig, dat hij na het bekijken van de beelden van de fotofinish met een onbeduidende erectielengte van 17 cm. door Michel Mulder was geklopt.

In een vraaggesprek met het dagelijks provinciebestuur naar aanleiding van de viering van tweehonderd jaar Zeeland kopt de PZC: "GS nemen afscheid van de WCT'. ,,Laat Antwerpen en Rotterdam maar lekker met hun containers schuiven'', zegt gedeputeerde Kees van Beveren van de boerenpartij CDA in dat gesprek. ,,Voor ons is het streven van een grote containerterminal een gepasseerd station.'' En zijn collega Ben de Reu van de arbeiderspartij PVDA vult aan: ,,De Westerschelde Container Terminal, Verbrugge - die dossiers hebben we gesloten. We laten het voortaan van de afzonderlijke bedrijven afhangen of er een containerkade nodig is.'' Aldus het artikel in de PZC. Ter verduidelijking, de Zeeuwse havenondernemer Martin Verbrugge van Verbrugge Terminals - ooit eens onderdeel van de Nedlloyd Group - vond dat de voortdurende aandacht op de WTC zijn eigen containerplannen doorkruiste. Vorig jaar kondigde hij dan ook aan dat hij met zijn containeractiviteiten zou uitwijken naar Zeebrugge (B).

Ik vrees dat nu voorlopig de enige containertrein in Zeeland door mijn tuin in Wemeldinge rijdt. En het kan geen toeval zijn dat daar een (P&O) Nedlloyd container te zien is! En oh, treffende symboliek, daar is dan een stoomlocomotief uit de vorige eeuw voor gezet.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel