Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Dun schillen en lang koken   
Dat onze overheid geld tekort komt voor de subsidiëring van o.a. Bulgaarse yoghurt is voor iedereen begrijpelijk. En dat een bekeuring van 53 euro (waarvan 7 euro administratiekosten) te weinig is om die bodemloze put te dempen, moge ook duidelijk zijn. Maar na de zoveelste keer van het Centraal Justitieel Incassobureau een bekeuring in de brievenbus te krijgen voor een overschrijding van 7(!) km van de maximum geldende snelheid van 50 km. per uur is voor mij de maat vol. Dit is al de tweede keer dat me dit overkomt op de John F Kennedyweg in Rotterdam. Zulke onzinbekeuringen krijg je ook bij een flitspaal op de N59 bij Ouwerkerk. Hier geldt een maximum snelheid van 80 km. en wee je gebeente als je daar 90 km. rijdt!

In mijn mooie dorp Wemeldinge geldt een maximum van 30 km., helaas razen hier soms gemankeerden met een dubbele snelheid van 60 km. door het dorp. Dacht u dat daarop wordt gecontroleerd? Nee dus, hoewel de gevaarzetting, zoals ambtenaren dat treffend noemen, vele malen groter is dan pakweg een overschrijding van 10 km. op de grote weg. Eindverantwoordelijke is minister Schultz van Haegen die al jaren de weg kwijt is. Ze heeft een zootje gemaakt met het invoeren van verschillende maximum snelheden op de autowegen. Vroeger was dat 100 km. per uur. Nu is het afwisselend 100, 120 of 130, behalve van 6 tot 7 uur, dan moet het weer 120, maar 's nachts mag het weer 130. Begrijpt u het nog? Niet bevorderlijk voor een rustig verkeersbeeld en wat betreft de 80 km zones op de A13 bij Rotterdam en de A10-west bij Amsterdam is ze ook al geruime tijd van de leg. De mensen die aan die weg wonen leven al ca. 5 jaar korter vanwege de fijnstof die ze inademen en dan moet je de snelheid niet verhogen naar 100 km. Een rechter met verstand heeft haar teruggefloten en vanaf 29 maart as. geldt hier weer een maximum van 80 km. Met als prettig neveneffect een betere doorstroming en minder files.

Vroeger reed ik 50.000 km per jaar en kreeg nooit onzinbekeuringen. Jawel, 20 of 30 km. te hard of door het rode licht, dan is het volkomen terecht dat je een forse boete krijgt. Er wordt echter nauwelijks gecontroleerd in 30 km. zones waar aso’s vrij spel hebben, doorgaans geen richting aangeven en altijd te weinig afstand houden. Kom op justitie, stop met het pesten van automobilisten die 7 of 10 km. te hard rijden om veel geld in die bodemloze put te storten. Handhaaf de wet op de juiste manier en doe wat aan de werkelijk gevaarlijke situaties!

Voor minister Schultz, de muggenzifters bij het CJIB en de doordrammers in de 30 km. zones, is er eigenlijk maar één goede oplossing. ‘Dun schillen en lang koken’, zoals een goede vriendin het uitermate treffend wist te verwoorden.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel