Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Lente!   
Tijdens een paar laatste stuiptrekkingen bezorgt de winter ons nog enkele nachtvorsten, maar overal is het al volop lente aan het worden. Het witte laagje rijp geeft 's ochtends een sprookjesachtige waas over het land. Een andere buurman heeft hier geen oog voor, hij is druk bezig om zijn autoruiten schoon te krabben. De trambestuurder die het trammetje op mijn tuinspoor moet rijden, is ook niet blij. Het dunne laagje ijs, nauwelijks zichtbaar op de rails, verhindert de stroomtoevoer en hij moet wachten tot de opkomende zon sterk genoeg is om de rijp te ontdooien. De camelia, ook wel Japanse roos genoemd, staat vol in knop en de eerste bloem is al aan het ontluiken.

Onze tuin staat er al prachtig bij. Het is een heidetuin met verschillende soorten en kleuren winter- en zomerheide. Met een dergelijke tuin heb je in alle seizoenen kleur en hij verandert steeds . Vanuit mijn kantoor kijk ik op een deel van de voortuin, die er als een golvend duinlandschap uitziet.

Het pas aangebrachte waterputje met verlichte fontein is de laatste aanwinst, de vlakbij geplante apenboom is in een paar jaar fors gegroeid en samen met de blauwspar die we 12 jaar geleden als kerstboom met kluit hebben gekocht, vormen ze twee markante punten in de tuin.

Later op de dag wordt het warmer en onze Jack Russell Charlie grijpt de kans aan om een beetje bij te bruinen. Aanstaand weekeinde wordt het volgens het weerbericht maar liefst 20 graden en dan is een tuin toch een rijk bezit! Alle foto's zijn gemaakt met de kleine krachtpatser Canon Powershot 2500, zoals eerder beschreven op deze website.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel