Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Pinti ijs en Arabische volbloedpaarden   
Voordat ik in 1976 bij Mammoet de PR mocht verzorgen, had ik van 1971 tot 1975 een eigen fotobureau dat onder de naam Fotovision opereerde. Ik werkte toen voor klanten als uitgeverij Misset (o.a. het blad De Boerderij), mijn voormalige werkgever Pakhuismeesteren, Ohra verzekeringen en Datema Travel. Via Ellen van Leeuwen, in die tijd een bekende paardenfotografe, kreeg ik de opdracht van de directeur van Pinti ijs in Beerse (B) om zijn ijsfabriek en zijn assortiment ijsproducten te fotograferen. Dat bleek niet zo eenvoudig, ik was niet in het bezit van een studio-flitsinstallatie en zag onder de warme lampen de ijsjes en ijstaarten smelten als sneeuw voor de zon.

Er gingen heel wat ijsjes en ijstaarten doorheen, voordat ik de goede foto's had kunnen nemen, die geschikt waren voor gebruik in een brochure. Lieve Peeters was de dochter van de baas van de ijsfabriek en was reed al in een mooie Mercedes sportwagen. Toch wilde ze ook graag een echt rijpaard hebben en na enige research van pa viel de keuze op een Arabier. Dit werd het begin van de grootste Arabische volbloed stoeterij in Belgie. Deze stoeterij werd volgens een apart ontwerp gebouwd waarbij de stallen in een carrousel lagen. In het midden was een ronde bar waar de relaties werden ontvangen en erboven was de woning van de stalmeester, die rondom vrij uitzicht had op de landerijen waar de paarden liepen.

Haar vader was genoeg zakenman om te zien dat de geweldige paardenfoto's van Ellen van Leeuwen commercieel te gebruiken waren. Hij liet stickers van de foto's maken die bij elk pak ijs werden ingesloten. Een serie van totaal twaalf afbeeldingen kon je op deze manier verzamelen en dat kwam de ijsverkoop ten goede.

Na enige tijd verkocht zijn ijsfabriek aan Nestle en legde zich helemaal toe op het fokken van Arabische volbloeds. Deze paarden hadden een uitstekende bloedlijn en veel van deze Arabieren werden naar het buitenland geexporteerd. Mijnheer Peeters overleed in het jaar 2000 en Stoeterij Arabica stierf met hem. Maar zijn erfenis is nog steeds te vinden in de talloze Arabische volbloeden die op weilanden galloperen over de hele wereld.

Voor mij lag er echter geen toekomst in het fotograferen van ijsjes en paarden. Ik was inmiddels in contact gekomen met de oprichters van Mammoet Transport en deze wereld bleek heel fascinerend te zijn. Deze foto van een nieuwe conventionele Scheuerle trailer heb ik op de vrachtwagen RAI in opdracht van Mammoet gemaakt. Dat was in 1974.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel