Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Windkracht 8   
Afgelopen weekeinde werd de 17e Kunst- en Natuurroute in Wemeldinge gehouden. Onder ideale weersomstandigheden - de titel Windkracht 8 doet anders vermoeden - was er veel belangstelling voor het werk van de exposanten en de fraaie natuur in Zeeland. Alle exponaten waren tentoongesteld in een fraaie omgeving en het was mogelijk om de huizen in de monumentale Dorpsstraat eens van binnen te bekijken. Dat geldt ook voor de uit 1600 daterende St. Maartenskerk die opmerkelijk genoeg buiten de dorpskern is gelegen. Met meer dan 100.000 toeristen was het Pinksterweekeinde voor de recreatiesector een doorslaggevend succes.

Zoals gebruikelijk exposeert het beeldhouwerscollectief 'Het Zeeuwse Beeld' in de voorruin van de Wemeldingse Zandweg 21. Een sterke inzending met bijzondere beelden, die gemaakt zijn van verschillende materialen. Glas, steen, kunststof in een veelkleurig palet stonden opgesteld in de royale tuin voor het originele Zeeuwse huis.

Opvallend waren de van gips (?) gemaakte witte kledingstukken die blijkbaar door windkracht 8 naar de expositie in Wemeldinge waren geblazen. Je moet als kunstenaar maar op het idee komen!.

Voor mij was het de meest opvallende inzending van de Kunst- en Natuurroute en als er een prijs beschikbaar zou worden gesteld, dan komt de maker hier zeker voor in aanmerking.

Een ander hoogtepunt in de route is de middeleeuwse vliedberg aan de Kerkweg. Het is het hoogste en mooiste exemplaar in Zeeland en normaal niet toegankelijk voor het publiek. De begroeing op de vliedberg is klaarblijkelijk gesnoeid zodat de contour van de berg beter zichtbaar is.

De foto's bij dit artikel heb ik gemaakt met een Nikon 1 camera met een Nikkor 30-110 mm. Klein en in mijn (grote) handen tamelijk onhandelbaar, het filmknopje zit te dicht bij de ontspanner en ongewild sla je dan aan het filmen. Een zoeker ontbreekt in het compacte apparaat en maakt het daarom goedkoop (in China) te produceren. In het zonlicht is het motief op het LED schermpje niet erg goed te zien, maar het maakt echter wel superscherpe opname's voor een klein prijsje.

Mijn trouwe hond Charlie kan dit onderstrepen, al had hij natuurlijk meer belangstelling voor de andere hondjes op de route. Een volgende kans om al dit moois te zien, krijgt u op 23 en 24 augustus as.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel