Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Tot in het detail   
De meeste professioneel gemaakte foto's zijn geen eindproduct. Ze worden op websites en tijdschriften gebruikt als illustratie bij artikelen en ook in dagbladen en tijdschriften speelt fotografie een belangrijke rol. Vormgeving is heel belangrijk om het een en ander aantrekkelijk en duidelijk te maken en de uitgave's van Truckstar zijn daar een schoolvoorbeeld van. Ook company magazines zoals bijvoorbeeld die van BigLift Shipping en Wagenborg worden met veel zorg samengesteld en het vakmanschap van de samenstellers bepaalt of het eindresultaat goed of slecht is.

Het gevoel voor vormgeving kan je niet leren, maar is min of meer aangeboren. Dat begint al met de compositie van de foto, kleurstelling en dan is scherpte een vaDitdit is in tegenstelling tot wat sommige mensen denken niet afhankelijk van de prijs van de camera. In tegendeel, in een vorig artikel op deze website staan foto's die ik heb gemaakt met een Nikon 1 van 200 euro. En eerlijk gezegd zie ik niet veel verschil met mijn Nikon D3, waarvan drie jaar geleden alleen al de body 5000 euro kostte.

Daarmee zijn overigens wel de bijgaande foto's gemaakt uit de laatste 'Details', het personeelsblad of company magazine van de Wagenborg groep. Beide projecten waren niet eenvoudig in beeld te brengen en dan zijn speciale objectieven met een supergroothoek en grote lichtsterkte letterlijk beeld bepalend. Soms fotografeer ik een onderwerp met wat extra ruimte er omheen, zodat de ontwerper mij later dankbaar is, dat hij wat extra ruimte heeft voor de tekst. En dat alles heeft natuurlijk met ervaring met de productie van tijdschriften (Mammoet Mail!) te maken. Niets voor niets heet mijn bedrijf dan ook Proteus Producties!
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel