Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Muscat revisited (vervolg)   
Het Grand Hyatt Muscat hotel is gelegen naast het Beach Bay hotel waar ik logeerde. Met een prijsverschil voor een overnachting van 40 euro versus 200 euro plus was de keuze niet moeilijk. Die 40 euro in het BB hotel was inclusief ontbijt dat uitstekend was. Voor de ingang stond aan de ene kant een oude woestijnjeep, waarschijnlijk nog uit WO2, aan de andere kant een showmodel van een rode Maserati. Op de parkeerplaats de duurste BMWs en Lexussen, een beetje buiten mijn doelgroep dus. Het helpt natuurlijk wel als je je tank (laat) volgooien met benzine die ca. 20 eurocent per liter kost. En de luxe automobielen worden ook weer betaalbaar gemaakt omdat er geen exorbitante BVB en loeihoge BTW over wordt berekend. Tsja, zo kan ik het ook als oliesjeik.

De Omaanse Rial (OMR), oorspronkelijk gebaseerd op het Britse Pond, is een stevige munt met een lage inflatie. Er gaan twee euro's in 1 OMR, dus dat is makkelijk rekenen. Deze afbeelding is van een biljet 100 Baisa, ongeveer vijf eurocent. Door de lage belastingen is Oman geen duur land, maar de kosten van levensonderhoud zijn toch tamelijk hoog. De beste periode om naar Oman te gaan is van oktober tot april. En beslist niet in juli tijdens de Ramadan, zoals ik aan den lijve ondervonden heb.

Sultan Qabuus heeft zijn zaakjes goed op orde, het onderwijs wordt op alle manieren gestimuleerd en vrouwen zijn geen tweederangs burgers, die gesluierd rond moeten lopen en niet mogen autorijden zoals in Saudi Arabie, en de economie, inclusief het opkomende toerisme, krijgt alle kansen. Ik ben diverse Nederlanders tegengekomen die enthousiast zijn over de Omaanse manier van zaken doen. De Omani zijn in de omgang prettige mensen en vergeleken met de Emiraten zijn de bouwwerken hier niet megalomaan en vrij van het streven naar het grootste en hoogste. Het hoogste gebouw mag niet boven de 45 meter uitkomen.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel